Nyheter

PKW ETF investerar i företag som återköper sina aktier

Publicerad

den

Invesco BuyBack Achievers ETF (NasdaqGS: PKW) är en börshandlad fond som investerar i amerikanska företag som återköper sina egna aktier. PKW ETF har en syster, Invesco International BuyBack Achievers ETF (NasdaqGS: IPKW) som endast investerar i företag utanför USA som återköper sina egna aktier. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,62 procent.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten (före avgifter och kostnader) för NASDAQ US BuyBack AchieversTM Index. Fonden investerar vanligtvis minst 90% av dess totala tillgångar i de värdepapper som utgör det underliggande indexet. NASDAQ inkluderar vanliga aktier i det underliggande indexet enligt en proprietär urvalsmetodik som identifierar ett universum av ”BuyBack Achievers TM”.

Invesco BuyBack Achievers ™ ETF (Fund) baseras på NASDAQ US BuyBack Achievers ™ Index (Index). Fonden investerar normalt minst 90% av dess totala tillgångar i stamaktier som omfattar indexet. Indexet är utformat för att spåra resultat för företag som uppfyller kraven för att klassificeras som BuyBack Achievers ™. NASDAQ US BuyBack Achievers Index består av amerikanska värdepapper utgivna av företag som har genomfört en nettominskning av utestående aktier på 5% eller mer under de närmaste 12 månaderna. Fonden och indexet rekonstrueras årligen i januari och balanseras om kvartalsvis i januari, april, juli och oktober.

November är den livligaste månaden på året för återköp bland de företag som ingår i S & P 500. Cirka 13 procent av kapitalet som används för aktieåterköp aktiemarknaderna under november månad, och siffra som har varit mer eller mindre kostant 2007 och 2009 till 2014, enligt Goldman Sachs uppgifter. David Kostin, Goldman Sachs amerikanska aktiestrateg hävdar att volymen av bolagets återköp under de senaste månaderna på året kan vara nödvändigt för att bidra till en årlig kursuppgång för S & P 500.

30 procent av aktieåterköpen sker det sista kvartalet

Kostin påpekade att det fjärde kvartalet är årets mest aktiva tremånadersperiod när det gäller aktieåterköp för de företag som ingår i S&P 500. Under detta kvartal spenderar företagen 30 procent av alla pengarna på aktieåterköp i jämförelse med 18 procent under det första kvartalet, 22 procent under det andra kvartalet och 26 procent under det tredje kvartalet.

Företagens återköp av sina egna aktier är den enskilt största källan till efterfrågan på amerikanska aktier säger Kostin och tillade att han förväntar sig att de företag som ingår i indexet kommer att spendera mer än 600 miljarder dollar i år på att återköpa sina egna aktier. Det typiska uppsvinget kring årsskiftet avseende aktieåterköp kan bidra till att stärka hela aktiemarknaden.

Handla PKW ETF

Invesco BuyBack Achievers ETF (NasdaqGS: PKW) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Invesco BuyBack Achievers ETF (NasdaqGS: PKW).

Största innehav

NamnTickerVikt %
JPMorgan Chase & CoJPM5.37%
Bank of America CorpBAC5.12%
Apple IncAAPL4.66%
Cisco Systems IncCSCO4.62%
Oracle CorpORCL4.41%
Qualcomm IncQCOM4.19%
Eli Lilly and CoLLY3.94%
Union Pacific CorpUNP3.45%
Charter Communications Inc ACHTR3.31%
Amgen IncAMGN3.29%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version