Nyheter

PIN ETF ger en bred exponering mot indiska aktier

Publicerad

den

Invesco India ETF (NYSEArca: PIN ETF) handlas i USD, äger aktier i 133 olika företag och kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,78 procent. PIN är en utdelande ETF.

PIN syftar till bred exponering för indiska aktier, vilket endast eliminerar den nedre decilen som inte passerar denna börshandlade fonds avkastnings- och kvalitetsscreening. Indexet börjar med aktier som handlas på National Stock Exchange i Indien och rankar dem sedan med 12 månaders avkastning och tar bort de 10 procenten. Indexet rankas också efter ”kvalitet”, en kombination av lönsamhet (avkastning på tillgångar, tillgångsomsättning och periodiseringar) och skuldsättningsgrad, och tar bort de nedre 10%. (Finansföretag använder endast ROA för kvalitet.)

Aktierna är viktade på marknaden och är föremål för vissa positionsgränser. Enskilda positioner är begränsade till 10% för det största beståndet, 9% för 2: a osv. Genom de 6 bästa namnen, med förbehåll för ett tak på 40% totalt för enskilda positioner över 5%. Indexet granskas halvårsvis. Före den 24 juni 2019 spårade fonden Indus India Index, som skilde sig åt med avseende på dess skärmar.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten (före avgifter och kostnader) för FTSE India Quality and Yield Select Index (”underliggande index”). Fonden strävar efter att uppnå sitt investeringsmål genom att investera minst 90% av dess totala tillgångar i de värdepapper som utgör det underliggande indexet, samt ADR och GDR som representerar värdepapper i det underliggande indexet. Det underliggande indexet är ett modifierat marknadsvärderat viktat index över aktierelaterade värdepapper som handlas på National Stock Exchange of India. Fonden är icke-diversifierad.

Handla PIN ETF

Invesco India ETF (NYSEArca: PIN ETF) ger exponering mot den indiska börsen, men det är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Market Cap allokering

Large-Cap Value12.88%
Large-Cap Blend49.64%
Large-Cap Growth25.70%
Mid-Cap Value1.74%
Mid-Cap Blend5.53%
Mid-Cap Growth4.52%
Small-Cap Value
Small-Cap Blend
Small-Cap Growth

Innehav

KortnamnFöretag% av kapitalet
RILReliance Industries Ltd9.05
INFOInfosys Ltd8.97
HDFCHousing Development Finance Corp Ltd7.71
TCSTata Consultancy Services Ltd5.57
-IndiaRupeCash/Receivables/Payables5.25
HUVRHindustan Unilever Ltd3.85
BHARTIBharti Airtel Ltd2.24
BAFBajaj Finance Ltd2.21
APNTAsian Paints Ltd1.92
HCLTHCL Technologies Ltd1.80

Innehaven kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version