Följ oss

Nyheter

PIMCO lanserar aktiv förvaltad obligations ETF på XETRA

Publicerad

den

PIMCO lanserar aktiv förvaltad obligations ETF på XETRA. I januari 2014 den första aktivt förvaltade obligations ETF på XETRA med fokus på säkerställda obligationer. Den nya

PIMCO lanserar aktiv förvaltad obligations ETF på XETRA. I januari 2014 den första aktivt förvaltade obligations ETF på XETRA med fokus på säkerställda obligationer. Den nya börshandlade fonden går under namnet PIMCO Covered Bond Source UCITS ETF (COVR) och handlas på Xetra/Börse Frankfurt.

ISIN: IE00BF8HV717

TER: 0,38 procent

Benchmark: Barclays Euro Aggregate Covered 3% Cap Index

PIMCO Covered Bond Source UCITS ETF är ett sätt för investerare att placera i globalt emitterade säkerställda obligationer genom en aktivt förvaltad ETF

Säkerställda obligationer karakteriseras av en hedge mot emittentens default risk genom ytterligare investeringar eftersom investeraren har en säkerhet i vissa tillgångar i händelse av fallissemang.

Minst 80 % av investeringsportföljen som ligger bakom denna ETF består av säkerställda obligationer. Dessa tillgångar består av högkvalitativa privata bolån, lån från den offentliga sektorn eller en blandning av de två. Upp till 20 % av den delfond får placeras i företagsobligationer (utom finansiella institutioner) som har åtminstone en S & P AA-rating.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.