Nyheter

PGJ ETF för den som tror på kinesiska aktier

Publicerad

den

Invesco Golden Dragon China ETF (PGJ ETF) följer ett börsvärdevägt index över kinesiska aktier. Invesco Golden Dragon China ETF (PGJ ETF), som handlas på NasdaqGM, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,69 procent.

PGJ Factset Analytics Insight

PGJ är en bred kapitalviktad fond som strikt innehar USA-noterade kinesiska aktier. Dessa aktier, även kända som ”N-aktier”, består av ADRs från företag med huvudkontor och registrerade i Kina, exklusive Hongkong, som endast listar aktier i USA. Fonden strävar efter att dra nytta av möjligheterna i Kina med den transparens som USA-noterade värdepapper har. Aktier vägs efter börsvärde med högst fem värdepapper som överstiger 8 %, med den återstående vikten proportionellt fördelad med en liknande metod. Indexet rekonstitueras och balanseras om kvartalsvis.

Invesco Golden Dragon China ETF är baserad på NASDAQ Golden Dragon China Index (Index). Fonden kommer i allmänhet att investera minst 90 % av sina totala tillgångar i aktier i företag som får en majoritet av sina intäkter från Folkrepubliken Kina och som utgör indexet. Indexet består av amerikanska börsnoterade företag med huvudkontor eller registrerade i Folkrepubliken Kina. Fonden och indexet balanseras om och ombildas kvartalsvis.

Handla PGJ ETF

Invesco Golden Dragon China ETF (PGJ ETF)finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i PGJ ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Invesco Golden Dragon China ETF (PGJ ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Invesco Golden Dragon China ETF (PGJ ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

KortnamnFöretagVikt %
BIDUBaidu Inc ADR9.08
NTESNetEase Inc ADR8.64
BABAAlibaba Group Holding Ltd ADR8.52
JDJD.com Inc ADR7.62
NIONIO Inc ADR7.41
XPEVXPeng Inc ADR4.18
LILi Auto Inc ADR4.14
TCOMTrip.com Group Ltd ADR4.09
PDDPinduoduo Inc ADR4.01
ZTOZTO Express Cayman Inc ADR3.85

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version