Nyheter

PEJ ETF satsar på hotell, restauranger och fritid

Publicerad

den

Invesco Dynamic Leisure & Entertainment ETF (NYSEArca: PEJ ETF) är en amerikansk börshandlad fond som satsar aktie i företag som arbetar med hotell, restauranger och fritid i USA.

PEJ spårar ett multi-faktor, nivåindelat likaviktat index över amerikanska aktier inom underhållning och fritid. Invesco Dynamic Leisure & Entertainment ETF som äger aktier i 30 olika företag är en utdelande ETF som kommer med en förvaltningskostnad på 0,63 procent.

PEJ Factset Analytics Insight

PEJ väljer amerikanska aktier med kvantscreening i stället för att leverera en marknadsviktad korg som speglar branschen. Dess aktievalsprocess är lite ogenomskinlig utöver de breda beskrivningarna av dess skärmar: grundläggande, aktualitet, värdering och risk. Specifikt utvärderas aktier utifrån fem faktorer: prismoment, vinstmoment, kvalitet, hanteringsåtgärd och värde. PEJ har cirka 30 aktier, inklusive restaurangkedjor, som är undantagna från andra fonder inom fritids- och underhållningssegmentet.

Indexets nivåvikt minskar koncentrationerna i mega caps och väger företagsgruppen jämnt över storleken. Fonden och indexet balanseras om och rekonstitueras kvartalsvis i februari, maj, augusti och november.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten (före avgifter och kostnader) för Dynamic Leisure & Entertainment IntellidexSM Index. Fonden investerar i allmänhet minst 90% av dess totala tillgångar i de värdepapper som utgör den underliggande intellidexen. Den underliggande intellidex bestod av vanliga lager av amerikanska fritids- och underhållningsföretag. Dessa företag bedriver huvudsakligen design, produktion eller distribution av varor eller tjänster inom fritids- och underhållningsindustrin. Fonden är icke-diversifierad.

Handla PEJ ETF

Invesco Dynamic Leisure & Entertainment ETF (NYSEArca: PEJ ETF) är en börshandlad fond som handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

KortnamnFöretag% av kapitalet
AGPXXInvesco Government & Agency Portfolio9.14
YUMCYum China Holdings Inc4.64
VIACViacomCBS Inc4.53
DISWalt Disney Co/The4.47
MCDMcDonald’s Corp4.46
SBUXStarbucks Corp4.42
EXPEExpedia Group Inc4.40
YUMYum! Brands Inc4.37
SYYSysco Corp4.34
AMCXAMC Networks Inc3.24

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version