Nyheter

PCFN ETC ger tre gånger den omvända utvecklingen av guldpriset

Publicerad

den

WisdomTree Gold 3x Daily Short (PCFN ETC) är en helt säkerställd, börshandlad råvara (ETC) utformad för att ge investerare en kort hävstångsexponering mot guld. Denna ETC ger en total avkastning som består av -3 gånger den dagliga prestationen för Solactive Gold Commodity Futures SL -index (SOLWSGC1), plus ränteintäkterna justerade för att återspegla avgifter och kostnader för produkten.

Om till exempel Solactive Gold Commodity Futures SL -index stiger med 1% under en dag, sedan kommer ETP att sjunka med 3%, exklusive avgifter. Men om Solactive Gold Commodity Futures SL -index faller med 1% över en dag, kommer ETP att stiga med 3%, exklusive avgifter.

Solactive Gold Commodity Futures SL Index är utformat för att återspegla en investering i COMEX front månads Guldvaruterminskontrakt, rullar månadsvis ur löper ut första månadskontraktet och in i nästa första månadskontrakt. Indexet mäter överavkastningsprestanda baserat på terminsprisutvecklingen och rulla tillbaka. Denna ETC ger dock en total avkastning som också inkluderar ränteintäkterna på det säkerställda beloppet.

Potentiella förmåner

• Få en hävstångsexponering för guldprisets prestanda

• Förstora din avkastning i en enkel handel

• Helt säkerställd

• Transparent prestanda och avgifter

• Lätt att investera: Allt i en investeringsprodukt som inte kräver att investerare hanterar lagring, försäkring eller leverans av guld

• Riskhantering: Du kan inte förlora mer än det investerade beloppet.

Likviditet: Handlar på börs, med flera auktoriserade deltagare och market makers (MM)

Potentiella risker

• Investeringar i korta och hävstångseffekter är endast lämpliga för sofistikerade och/eller informerade investerare som förstår hävstång, daglig ombalansering och sammansatt daglig avkastning och är villiga att förstora potentiella förluster.

• Investerare kan förlora hela värdet på sin initiala investering, men de kan inte förlorar mer än sin initiala investering

• Förlusterna förstoras på grund av arten av hävstångseffekter. Därför Short och Leveraged ETPs är endast lämpliga för investerare som är villiga att ta en hög nivå av risk

• Transparent, kostnadseffektiv och helt säkerställd ETC-struktur

• Daglig sammansättning kan resultera i avkastning som en investerare inte kan förvänta sig, om investeraren har inte helt förstått hur en WisdomTree ETP fungerar

Handla PCFN ETC

WisdomTree Gold 3x Daily Short (PCFN ETC) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEGBP3SGOIE00B6X4BP29
LSEUSD3GOSIE00B6X4BP29
Borsa ItalianaEUR3GOSIE00B6X4BP29
XetraEURPCFNIE00B6X4BP29

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version