Följ oss

Nyheter

PAUJ ETF japanska företag som följer Parisavtalet

Publicerad

den

Invesco MSCI Japan ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF (PAUJ ETF) syftar till att tillhandahålla den totala nettoavkastningen för MSCI Japan ESG Climate Paris Aligned Benchmark Select Index (”Referensindex”), minus avgifternas inverkan.

Invesco MSCI Japan ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF (PAUJ ETF) syftar till att tillhandahålla den totala nettoavkastningen för MSCI Japan ESG Climate Paris Aligned Benchmark Select Index (”Referensindex”), minus avgifternas inverkan.

Referensindexet spårar prestanda för stora och medelstora företag i Japan och syftar till att minska exponeringen för övergångs- och fysiska klimatrisker samtidigt som man strävar efter möjligheter som uppstår från övergången till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp samtidigt som de anpassar sig till kraven i Parisavtalet. Referensindexet ger också exponering mot företag med höga ESG-mått och inkluderar TCFD-rekommendationerna (Task Force on Climate Related Financial Disclosures) och är utformat för att överträffa minimistandarderna för EU:s Paris-anpassade riktmärke som anges i kommissionens delegerade förordning ( EU) 2020/1818.

Referensindexet är konstruerat från MSCI Japan Index (”föräldraindexet”) genom att tillämpa indexleverantörens uteslutningskriterier. De återstående beståndsdelarna är sedan föremål för en optimering, som syftar till att anpassa referensindexet till målen i Parisavtalet genom att minska viktningen av företag som är exponerade för klimatomställningsrisker, maximera viktningen av företag med högst exponering för klimatomställning. möjligheter och minimera ex ante tracking error i förhållande till moderindex. De återstående beståndsdelarna är också föremål för en uppsättning diversifierings- och omsättningsbegränsningar.

Fonden strävar efter att uppnå sitt mål genom att så långt det är möjligt och praktiskt inneha alla värdepapper i referensindexet i sina respektive vikter. Fonden kommer att sträva efter att balansera om sina innehav i linje med referensindexets halvårliga ombalanseringsplan.

Beskrivning av Invesco MSCI Japan ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc

Invesco MSCI Japan ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc investerar i aktier med fokus Social/Environmental, Japan. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,19 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). PAUJ ETF är yngre än 1 år och har hemvist i Irland.

Handla PAUJ ETF

Invesco MSCI Japan ESG Climate Paris Aligned UCITS ETF Acc (PAUJ ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURPAJP
London Stock ExchangeGBPPAJS
London Stock ExchangeUSDPAJP
SIX Swiss ExchangeUSDPAJP
XETRAEURPAUJ

Största innehav

NamnISINVikt %
SONY GROUP CORP NPVJP34350000094.94%
KEYENCE CORP NPVJP32362000064.69%
TOKYO ELECTRON LTD NPVJP35714000053.29%
YASKAWA ELECTRIC CORP NPVJP39320000072.42%
RECRUIT HOLDINGS CO LTD NPVJP39703000042.39%
FANUC CORP NPVJP38024000062.33%
EAST JAPAN RAILWAY CO NPVJP37836000042.23%
AZBIL CORP NPVJP39372000082.19%
KURITA WATER INDUSTRIES LTD NPVJP32700000072.11%
JAPAN REAL ESTATE INVESTMENT NPVJP30276800022.08%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.