Nyheter

Optimismen bland exportörer skulle kunna bränna dessa tyska aktiefonder

Publicerad

den

Europas ekonomiska kraftpaket, Tyskland, kunde fortsätta sin återhämtning från Covid-19-pandemin eftersom uppgifter som publicerades av landets IFO-institut visade att förväntningarna på export förbättrades under juli månad.

De viktigaste uppgifterna i data inkluderade följande per en FX Street-rapport:

• ”Exportförväntningarna i Europas största ekonomi steg till 6,9 poäng i juli från -2,2 föregående månad.”
• ”Försiktig optimism sprider sig bland tyska exportörer.”
• “Bilsektorn är en av de största vinnarna. Efter några mycket tuffa månader bör exportverksamheten ta fart igen. ”

Under tiden är här fem Tyskland-fokuserade ETF-investerare som kan titta på potentiella möjligheter framåt:

  1. iShares MSCI Germany ETF (EWG): syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Germany Index. Fonden kommer alltid att investera minst 80% av sina tillgångar i värdepapper i dess underliggande index och i depåbevis som representerar värdepapper i dess underliggande index. Det underliggande indexet består främst av aktier som handlas på Frankfurtsbörsen. Det kommer att omfatta stora och medelstora företag och kan förändras över tiden.
  2. iShares Currency Hedged MSCI Germany ETF (HEWG): syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Germany 100% Hedged to USD Index. Indexet består huvudsakligen av tyska aktier som handlas på Frankfurtbörsen med valutarisken i värdepappren som ingår i det underliggande indexet som säkras till amerikanska dollar varje månad.
  3. First Trust Germany AlphaDEX Fund (FGM): söker investeringsresultat som i allmänhet motsvarar priset och avkastningen (före fondens avgifter och kostnader) för ett aktieindex som kallas NASDAQ AlphaDEX® Germany Index. Indexet är utformat för att välja aktier från NASDAQ Germany Index (”basindex”) som kan generera positiv alfa- eller riskjusterad avkastning, i förhållande till traditionella index genom användning av AlphaDEX®-urvalsmetoden.
  4. WisdomTree Germany Hedged Equity Fund (DXGE): strävar efter att spåra pris- och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för WisdomTree Germany Hedged Equity Index. Indexet är ett utdelningsvägat index som är utformat för att ge exponering mot de tyska aktiemarknaderna och samtidigt neutralisera exponeringen för fluktuationer i eurons värde i förhållande till US-dollarn.
  5. iShares MSCI Germany Small-Cap ETF (EWGS): strävar efter att spåra investeringsresultaten för MSCI Germany Small Cap Index. Indexet är utformat för att mäta resultatet för aktier i värdepapper för tyska småföretag.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version