Följ oss

Nyheter

Oljepriset och guldpriset rasar – så kan du investera med ETF

Publicerad

den

Oljepriset och guldpriset rasar - så kan du investera med ETF

Oljepriset och guldpriset rasar – så kan du investera med ETF. Igår höjde oljekartellen Opec sin sammanlagda produktionskvot till 30 miljoner fat per dag. Detta var egentligen ingen nyhet då detta innebär att medlemmarna bibehåller produktionsnivåerna från november.

Inget sades om hur den libyska produktionen ska hanteras. WTI Crude-priset vänder upp idag efter en kraftig nedgång igår. I dagsläget handlar vi precis kring 200-dagars glidande medelvärde (SMA 200) som uppgår till 95,82 USD. Så länge vi lyckas bibehålla denna nivå +/- 3% är vi fortsatt positiva till oljepriset på kort sikt. Alla som handlar olja bör dock fastställa en stop-loss nivå och hålla fast vid denna.

Även guldpriset faller

Guldpriset sjönk också kraftigt igår och handlas för första gången sedan början av 2009 under 200-dagars glidande medelvärde (SMA 200) som uppgår till 1618,53 USD. Vi tror dock att gårdagens rörelse var överdriven. Nettoinflödena till guld-ETF:er är fortfarande svagt positiva i flera fall eller svagt negativa, dvs. inget bekräftat trendbrott än så länge. jag rekommenderar att bevaka men att inte sälja i dagsläget. Alla som handlar i guld bör dock fastställa en stop-loss nivå. Oljepriset och guldpriset rasar – så kan du investera med ETF.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.