Följ oss

Nyheter

NYSE lanserar NYSE Bitcoin Index NYXBT

Publicerad

den

NYSE lanserar NYSE Bitcoin Index NYXBT

NYSE lanserar NYSE Bitcoin Index NYXBT New York Stock Exchange, NYSE, som är en del av den globala börsoperatören Intercontinental Exchange (NYSE: ICE) meddelade i veckan att denna marknadsplats har för avsikt att lansera NYSE Bitcoin Index (NYXBT). NYXBT är det första börskalkylerade indexet för Bitcoins. Indexet som lanserades i veckan kommer att representera värdet på en Bitcoin mätt i USD, och värdet beräknas på de transaktioner som verkligen går till avslut på särskilt utvalda Bitcoin-börser som uppfyller NYSEs krav.

Allt fler investerare har kommit att intressera sig för värdet på cybervalutan Bitcoin, och allt fler av dessa är nu villiga att handla och äga Bitcoins säger NYSE. Som ett globalt index ledare och förvaltare av ICE LIBOR, ICE Futures US Dollar Index och många andra framstående riktmärken har NYSE valt att ta fram ett kompletterande index baserat på börsens stränga normer och egna indexmetodik.

En regelbaserad logik

NYXBT använder en unik metod som bygger på regelbaserad logik för att analysera en datamängd av matchade transaktioner och verifiera integriteten hos de underliggande data som slutligen producerar ett objektiv och rättvis dagligt värde för en Bitcoin i US-dollar 16:00 Londontid. NYSE Bitcoin Index kommer inledningsvis att bygga på data som bygger på de transaktioner som genomförs på från Coinbase Exchange, den ledande USA-baserade Bitcoinbörsen.

NYSE äger en minoritetsandel i Coinbase, en handelsplattform med över 2,8 miljoner anslutna konsumenter.

NYSEs indexkommitté kommer att övervaka de regler och metoder bakom det nya indexet, och arbeta för att se till att det kontinuerligt återspeglar den nuvarande karaktär Bitcoinmarknaden i takt med att denna utvecklas.

Kommittén kommer också att identifiera och granska datakällor för indexberäkningsprocessen när ytterligare börser som uppfyller NYSE: s stränga normer för öppenhet, likviditet och styrning identifieras. NYSEs Bitcoin svit av index väntas ökas med nya index över tiden.

Ironiskt nog finns den enda börsnoterade produkten som har Bitcoin som underliggande tillgång noterad på Nasdaq, i Stockholm närmare bestämt.