Följ oss

Nyheter

NYSE drar tillbaka förslaget om rapportering av avvikande handel

Publicerad

den

veckan som gick meddelades att NYSE drar tillbaka förslaget om rapportering av avvikande handel som skulle gjort det möjligt att flagga prissättning

I veckan som gick meddelades att NYSE drar tillbaka förslaget om rapportering av avvikande handel som skulle gjort det möjligt att flagga prissättning av börshandlade fonder som avviker från marknadpriset. Uppgiften kommer från en registrering i torsdags.

I slutet av januari 2016 lämnade börsen en begäran till de federala regulatorerna som skulle avskräcka handlare och marknadsdata företag från att förlita sig på ETF priser som NYSE anser vara oförenliga med den rådande marknaden.

NYSEArca är en börs som fungerar som primärnotering och marknadsplats för den globala ETF-marknaden. Börsen har granskats noga sedan börshandeln under sommaren 2015 var tunn och i flera fall missvisande. Den 24 augusti 2015 stoppades handeln i både blue chips aktier och flera börshandlade fonder som en direkt effekt av stora utförsäljningar av aktier.

Kurserna för vissa ETFer föll med mer än trettio (30) procent jämfört med slutkursen dagen innan, ofta med kraftiga rabatter i förhållande till de underliggande aktierna. I många fall återhämtade sig priserna emellertid senare samma dag.

I fråga om villkoren för den nya handelspolitiken i oktober, sade NYSE naturen för börshandlade produkter innebär att de behöver en ”annorlunda, och i allmänhet bredare uppsättning av omständigheter för att fastställa att handel är” avvikande ”,” meddelade SEC.

I en rapport som publicerades förra månaden visade NYSE på en rad andra reformer som gjorts på börsen, inklusive att ge mer information till handlare och investerare. Börsen krävde också att för alla amerikanska börserna skall ändra och samordna sin politik på handelsstopp när aktiekurserna rör sig våldsamt på kort tid.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.