Följ oss

Nyheter

Ny regel för finansindustrin kan öka intresset för robotrådgivare

Publicerad

den

plattformar för robotinvesteringar. Det är således högst sannolikt att det nya regelverket för finansindustrin kan öka intresset för robotrådgivare.

Washingtons nya regelverk för finansiella rådgivare kan ge så kallade robotrådgivare ett försprång i kampen för investerarnas pengar. Det nya regelverket som nyligen kommunicerades förväntas främja en ström av pensionssparande till lågkostnadsinvesteringar, något som robotrådgivarna hävdar är deras signum. Reglerna kan också påskynda formella match-ups mellan traditionella banker och mäklarfirmor och de finansiella teknikföretag som har byggt plattformar för robotinvesteringar. Det är således högst sannolikt att det nya regelverket för finansindustrin kan öka intresset för robotrådgivare.

Första banken att erbjuda en digital investeringstjänst

Inom kort kommer SigFig Wealth Management, som är baserat i San Francisco, att tillkännage det som kommer att bli det första avtalet där en bank erbjuder en digital investeringstjänst till bankens kunder. Avtalet tecknas med Cambridge Savings Bank, beläget utanför Boston i USA. Avtalet kommer att göra SigFigs tjänster tillgängliga för bankens kunder genom dess onlineplattform.

SigFig Wealth Management säger att företaget kommer att kommunicera ytterligare avtal med andra och större banker inom kort och att företagets affärsidé skiftar från att erbjuda råd direkt till konsumenter och att SigFig istället integrera med andra finansiella tjänsteleverantörer. Det skulle kunna vara ett första steg i en bredare trend där de större bankerna ingår partnerskap med fintech företag för att skynda på utvecklingen.

Tidigare har det Detroitbaserade bilfinansieringsföretaget Ally Financial kommunicerat sina planer på att köpa mäklarföretaget TradeKing Group, ett företag som har byggt en egen plattform för robotrådgivning.

I januari meddelade den spanska bankjätten BBVA Compass amerikanska division att de köpt robotrådgivaren FutureAdvisor i syftet att erbjuda sina bankkunder digitala investeringstjänster. FutureAdvisor förvärvades av stora kapitalförvaltaren Blackrock. Robotrådgivare använder en sofistikerad tekning och digitala plattformar för att selektera kunderna efter deras investeringar och riskpreferenser. Investeringarna görs vanligen i börshandlade fonder med låga förvaltningskostnader. Några av dessa robotrådgivare, till exempel SigFig, erbjuder kontakt med rådgivare på Internet eller genom telefon, medan andra är helt automatiserade. Intresset för robotrådgivare är högre än någonsin tidigare.

Skakar finansbranschen

Robotrådgivarna, ja i stort sett alla fintechföretag, skakar finansbranschen genom att erbjuda lägre avgifter och enklare kontonhantering, något som kan leda till att större grupper investerare som inte har tillräckligt mycket kapital för att kvalificera sig för avancerade mäklartjänster nu erbjuds större investeringsmöjligheter.

Bankerna bygger upp sina divisioner för förmögenhetsförvaltning och många talar om att utveckla egna robotrådgivningstjänster. Bank of Americas Merrill Lynch väntas lansera sin robotrådgivning under de kommande månaderna, och både Morgan Stanley och Wells Fargo har talat om att utveckla en egen tjänst eller förvärva företag som tillhandahåller den för att dra fördel av intresset för robotrådgivare.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SXRY ETF följer de 40 största aktierna i Italien

Publicerad

den

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) investerar i aktier med fokus på Italien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,33 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) har tillgångar på 144 miljoner euro under förvaltning. SXRY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför SXRY?

Exponering mot brett diversifierade italienska företag

Direktinvestering i 40 italienska företag

Exponering för enskilda länder och stora företag med börsvärde

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa resultatet för ett index som består av 40 av de största och mest likvida italienska företagen

Investeringsstrategi

FTSE MIB-index följer de 40 största italienska företagen.

Handla SXRY ETF

iShares FTSE MIB UCITS ETF (Acc) (SXRY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXCMB1
gettexEURSXRY
Stuttgart Stock ExchangeEURSXRY
Borsa ItalianaEURCSMIB
Euronext AmsterdamEURCMIB
London Stock ExchangeEURCMIB
SIX Swiss ExchangeEURCSMIB
XETRAEURSXRY

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
ENELENELUtilities11.24IT0003128367EUR
ISPINTESA SANPAOLOFinancials7.98IT0000072618EUR
ENIENIEnergy7.86IT0003132476EUR
STLASTELLANTIS NVConsumer Discretionary7.09NL00150001Q9EUR
RACEFERRARI NVConsumer Discretionary6.78NL0011585146EUR
STMSTMICROELECTRONICS NVInformation Technology6.10NL0000226223EUR
GASSICURAZIONI GENERALIFinancials5.64IT0000062072EUR
UCGUNICREDITFinancials5.29IT0005239360EUR
ATLATLANTIAIndustrials3.36IT0003506190EUR
CNHICNH INDUSTRIAL NVIndustrials3.16NL0010545661EUR

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

HANetf om AIs inverkan på råvaror

Publicerad

den

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

HANetfs analyschef Tom Bailey diskuterar effekten av AIs inverkan på råvaror med Proactives Stephen Gunnion. Han noterade att sedan 2023 har AI avsevärt påverkat marknadsinvesteringar, särskilt genom stora teknikföretag som Microsoft.

Bailey betonade att AIs ökande energibehov, särskilt för AI-datacenter, nödvändiggör en övergång till mer robusta kraftgenereringsmetoder, inklusive kärnenergi. Han påpekade att kärnenergi ses som en hållbar lösning på grund av dess låga koldioxidutsläpp.

Bailey diskuterade den växande efterfrågan på råvaror som uran och koppar. Han förklarade att AI-datacenter och den bredare energiomställningen, inklusive elfordon och förnybar energi, driver denna efterfrågan.

HANetf har utvecklat ETFer fokuserade på uran- och koppargruvarbetare, genom vilka investerare kan utnyttja dessa trender. Den bredare Sprott Uranium Miners UCITS ETF, som lanserades för två år sedan, inkluderar stora och mindre aktörer, medan en nyare Sprott Junior Uranium Miners UCITS ETF fokuserar på mindre företag.

Dessutom har Copper Miners ESG ETF, som betonar ren kopparbrytning och inkluderar ett ESG-screeningselement, presterat bra.

Bailey avslutade med att notera de starka resultaten för dessa ETFer, med Copper Miners ESG ETF upp 35 % hittills i år och den breda Uranium Miners ETF upp 15 %. Han uttryckte optimism om den pågående råvarans supercykel som drivs av olika faktorer, inklusive energiomställningen och industripolitiska förändringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP spårar priset på ICP

Publicerad

den

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en börshandlad produkt som spårar priset på ICP, den inhemska token som används för att driva Internet Computers ekosystem.

Internet Computer är ett blockchain-projekt som syftar till att skapa en decentraliserad och skalbar internetinfrastruktur genom att låta smarta kontrakt köras direkt på dess nätverk, vilket eliminerar behovet av traditionella serverbaserade arkitekturer. Det strävar efter att möjliggöra ett nytt paradigm för webbutveckling, där applikationer lagras på blockkedjan, vilket ger större säkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Produktdetaljer

EmittentValour Inc.
NamnValour Internet Computer (ICP) SEK
ISINCH1213604510
Valoren121360451
BasvalutaSEK
Underliggande tillgångINTERNET COMPUTER (ICP/USD)
FörfallodagOpen-ended
Förvaltningsavgift1,9 %

Handla Valour Internet Computer (ICP) SEK

Valour Internet Computer (ICP) SEK ETP är en europeisk börshandlad produkt som handlas på bland annat Nordic Growth Market.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsKortnamnValuta
Nordic Growth MarketVALOUR INTERNET COMPUTER (ICP) SEKSEK

Fortsätt läsa

Populära