Följ oss

Nyheter

Ny fond investerar i allt din mamma inte vill att du ska göra

Publicerad

den

BAD, en ny börshandlad fond (ETF) syftar till att investera i mänskliga laster, eftersom amerikanska stater snabbt legaliserar sportspel och användning av marijuana. Denna nya fond investerar i allt din mamma inte vill att du ska göra.

BAD, en ny börshandlad fond (ETF) syftar till att investera i mänskliga laster, eftersom amerikanska stater snabbt legaliserar sportspel och användning av marijuana. Denna nya fond investerar i allt din mamma inte vill att du ska göra.

Thematic Investments har nyligen registrerat sig för att erbjuda andelar i vad företaget kallar BAD ETF, som kommer att investera i företag som är involverade i spel, alkohol och cannabis, tillsammans med läkemedelsindustrin, enligt uppgifter som registrerats hos US Securities and Exchange Commission.

Indexet är ett reglerbaserat index som försöker ge exponering för en portfölj av spel- eller spelbolag, alkohol- och cannabisföretag och/eller läkemedelsföretag”, säger företaget i sin första registrering som lämnades till SEC.

Harrison, Missouri-baserade tematiska investeringar ansökte om att erbjuda andelar i fonden och är börsnoterad rådgivare medan Overland, Kansas-baserade Prime Capital Investment Advisors är underrådgivare, enligt ansökan.

Ny våg av investerare

”Det finns en våg av detaljhandelsinvesterare i dessa branscher med exponering mot aktier”, säger Thematics president Thomas Mancuso. ”ETFer ger diversifiering.”

Thematic är ett nytt företag som startat specifikt för att lansera BAD ETF, sade Mancuso. Den slutliga börsen BAD kommer att handlas på avslöjades inte. Detta är Thematic Investerings första ETF -erbjudande.

Medan SEC -regler hindrar Mancuso från att avslöja storleken på investeringspoolen eller vilka företag specifikt BAD ETF skulle rikta sina investeringar, är massmedia för närvarande full av reklam för sportspel då amerikanska stater stegvis tillåter online -satsningar.

Möjligheten knackar på

”Vi ser potentiella möjligheter i dessa branscher med tillsynsmyndigheter som omfamnar dessa branscher,” tillade Mancuso. ”Om du försöker maximera portföljprestanda bör du ignorera den sociala stigmatiseringen (kopplad till laster).”

Förra veckan godkände USAs representanthus HB 4350, vilket inkluderar avslappnade bankregler i stater där marijuana avkriminaliseras.

Eric Krause, verkställande direktör på Prime Capital kommer att vara den dagliga portföljförvaltaren för fonden. Portland, Maine-baserade mäklare-återförsäljare Foreside Fund Services fungerar som ensam garant för ETF.

Mancuso förväntar sig att fonden ska uppnå godkännande från SEC i mitten av december, eller 75 dagar efter den första N-1A-ansökan. Företaget kommer att lämna in sin S-1-hylla innan det erbjuder aktier i fonden till allmänheten.

Handla BAD ETF

BAD ETF har ännu inte erhållit sitt godkännande av den amerikanska finansinspektionen, SEC. Av denna anledning går det ännu inte att handla denna börshandlade fond.

BAD ETF kommer att vara en amerikanska ETF och kommer endast att endast finnas att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. Emellertid erbjuder både CMC Markets och IG handel med amerikanska ETFer i form av CFDer.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *