Följ oss

Nyheter

En närmare titt på North Shore Global Uranium Mining ETF (URNM)

Publicerad

den

En närmare titt på North Shore Global Uranium Mining ETF (URNM)

North Shore Global Uranium Mining ETF (URNM) syftar till att ge investeringsresultat som före avgifter och kostnader i allmänhet motsvarar det totala avkastningsresultatet för North Shore Global Uranium Mining Index. Fonden investerar normalt minst 80 procent av dess totala tillgångar i värdepapper i indexet.

Indexet är utformat för att spåra resultat för företag som är involverade i gruvdrift, prospektering, utveckling och produktion av uran, och företag som innehar fysiskt uran, uranroyalties eller andra tillgångar som inte är gruvdrift (”Uraniumföretag”). URNM är icke-diversifierad.

URNM handlas sedan den 12 april 2019 på New York Stock Exchange. Förvaltningskostnaden ligger på 0,85 procent.

Om uran

Uran är det bränsle som gör det möjligt för kärnkraftverk att generera elektricitet. Eftersom världens törst efter rena, utsläppsfria källor till alternativ energi fortsätter att växa, växer kärnkraft fram som ett sätt att möta denna efterfrågan.

Kärnkraftsenergi kan generera stora mängder energi till rimliga priser i förhållande till andra alternativ energi och avger inga växthusgaser.

Den potentiella tillväxten i efterfrågan på kärnkraftsenergi bör öka efterfrågan på uran. Historiskt, tillgång till investeringar i uran var svårt. North Shore Global Uranium Mining ETF kan tjäna som grund för att vinna exponering för tillväxtpotentialen för uran.

Största innehaven

Företag% av kapitalet
Clear Channel Outdoor Holdings Inc. CCO13.75
Unity Software Inc U9.57
Eaton Vance Senior Floating-Rate Trust EFR7.77
Uranium Energy Corp UEC5.61
NexGen Energy Ltd NXE5.00
Denison Mines Corp DML4.77