Nyheter

New York Stock Exchange ser allt fler fonder konverteras till ETFer

Publicerad

den

NYSE bedriver ett stort antal konversationer för att hjälpa kapitalförvaltare att konvertera sina fonder konverteras till ETFer, enligt Douglas Yones, Head of Exchange Traded Products på NYSE. ”Det finns bara så många fördelar för en fondförvaltare som kommer till ETF -marknaden”, sa han till Traders Magazine.

”Du får behålla din fonds meritlista; du får behålla din prestationshistoria. Många fonder har imponerande förvaltningsnivåer, så du kommer direkt in på ETF -marknaden med betydande storlek och storlek, vilket kan vara mycket fördelaktigt för kapitalförvaltare som kan vara nya inom området.

”Du kan förbättra skatteutfallet för dina investerare. I allmänhet tenderar ETFer att ha minskade driftskostnader kontra fonder. Och i slutändan förbättrar ETFer verkligen distributionsmodellen för en kapitalförvaltare. Det finns bara några av de viktigaste fördelarna med att överväga att fonder konverteras till ETFer, säger Yones.

Han tillade att ett antal kapitalförvaltare redan har banat väg för fler kapitalförvaltare att följa.

JP Morgan Asset Management det senaste företaget

Det senaste tillskottet är den senaste veckans tillkännagivande från JP Morgan Asset Management om att konvertera utvalda amerikanska fonder till ETFer 2022, en ”struktur som den anser är väl lämpad för de fyra fonder som för närvarande omfattas och kommer att vara till nytta för deras investerare ”.

”I dag finns det en plan för framgång, så för alla som kanske överväger en direktomvandling är vi glada att delta i den konversationen och hjälpa dem på resan”, kommenterade Yones.

”Vi är här för att hjälpa kapitalförvaltare i varje skede av sin verksamhet, oavsett om det går igenom konverteringar, om det är efterkonvertering, och hjälper dem att bygga ut sin ETF -franchise. Det är en fantastisk, spännande plats i finansbranschen att vara på, och det är en plats där vi verkligen är engagerade på många ställen, säger han.

Ändå bör kapitalförvaltare som har fonder konverteras till ETFer erkänna att det är ett projekt som ”kräver tid, energi och engagemang, enligt Yones.

”Vägen är där, men det är ett projekt och det är något som en kapitalförvaltare bör vara medveten om att gå in på”, varnade han.

Mycket arbete att utföra

”Det finns arbete som måste utföras, det finns många beslutspunkter på vägen som måste göras. Det finns många både operativa och regulatoriska delar som måste utföras, säger han.

”Det finns en rad former av registrering och anmälningar som måste göras. Några av deras nuvarande ansökningar om sina fonder kommer att behöva uppdateras för ETF. Det kommer att bli konversationer och styrelsegodkännanden och beslut om hur styrelsen ser ut efter konvertering. ”

”Det är ett stort projekt, jag vill inte underförsälja det när det gäller storlek och omfattning, men samtidigt är allt möjligt, allt är genomförbart”, tillade han.

Enligt Yones äger NYSE en modell som byggdes och utformades för en aktiv kapitalförvaltare som funderar på att bygga ETF, men inte vill visa sina innehav dagligen.

En modell för aktiva förvaltare

NYSEs Actively Managed Solution (NYSE AMS) integrerar en egenutvecklad version av Axioma Portfolio Optimizer och använder Axioma Factor Risk Models för att generera en proxykorg som spårar fondens intradag, men med annan sammansättning och viktning än fondens faktiska innehav.

Yones är upphetsad över framtiden för ETF -marknaden och säger att NYSE har potential att ”slå ganska många rekord”.

”Vi har fångat 91% av alla tillgångar som kommer in i ETF -branschen i år och vi har lanserat 162 ETFer. Och vi ser mer tillväxt komma framåt, säger han.

Vi kunde inte vara mer upphetsade. Detta är förmodligen den mest dynamiska tiden jag någonsin sett. Det har aldrig varit enklare, effektivare och snabbare för kapitalförvaltare att komma in på marknaden, tillade han.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version