Följ oss

Nyheter

National Bank of Greece avstår från att delta i obligationsauktion

Publicerad

den

National Bank of Greece avstår från att delta i obligationsauktion National Bank of Greece (NYSE: NBG) är en av 39 återförsäljare banker den europeiska stabilitetsmekanismen använder för att distribuera sina papper, det vill säga obligationer och växlar

National Bank of Greece avstår från att delta i obligationsauktion National Bank of Greece (NYSE: NBG) är en av 39 återförsäljare banker den europeiska stabilitetsmekanismen använder för att distribuera sina papper, det vill säga obligationer och växlar. Det är mycket ovanligt att en återförsäljare väljer att inte acceptera ett erbjudande om att delta i ett syndikat så det var en hel del ögonbryn som höjdes efter det att National Bank of Greece avstår från att delta i obligationsauktion.

NBGs beslut kan ses som ett tecken på Greklands ekonomiska isolering. Enligt två andra banker som är återförsäljare tillfrågades NBG i ett online forum att delta i försäljningen men banken valde att svara nej och hänvisade till de grekiska kapitalkontrollerna.

De grekiska bankerna öppnades i måndags efter att ha varit stängda i tre veckor. De grekiska kapitalkontrollerna som bland annat inte tillåter de grekiska bankkunderna att ta ut mer än 60 euro per dag kvarstår. Atenbörsen är fortfarande stängd.