Nyheter

När skall Du rulla en position?

Publicerad

den

Du kan göra många saker med optioner, men det Du inte kan göra är ett rädda en position som har gått fel. Ingen tycker om att ta en förlust, men genom att lära Dig att ta dem i tid och gå vidare är i det långa loppet den bästa lösningen. Att rulla en position är ett sätt att gå vidare, men det är viktigt att förstå vad det innebär – och vad det inte innebär.

När Du väljer att rulla en position så tar Du i praktiken en stop loss. Du väljer att stänga affären och öppna upp en ny position. Den nya positionen skall inte tas endast för att ”undvika” den initiala positionen. Den enda anledningen till att denna skall tas är om det verkligen är den positionen Du vill ha i slutändan. Detta är vad som händer när Du väljer att rulla en position.

Behåll Din tradingdisciplin

Om Din affär fortfarande faller inom ramen för Dina handelsregler och helt enkelt behöver mer tid, då kan Du välja att rulla en position. En annan orsak till att göra en rullning är när Din affär visar en stor vinst. Har Du till exempel utfärdat en credit spread och den har förlorat det mesta av sitt värde kan det vara en ide att endera rulla upp den eller rulla upp och ut ur positionen.

Det finns tyvärr många investerare som väljer att ”rulla till det blir rätt”. När de stänger sin position är det inte i syfte att ta en förlust, det är för att satsa sina pengar på att de kommer att få rätt i framtiden. Det är ett skolboksexempel på hur man förlorar pengar.

Låt oss ta ett exempel. Du sålde i förra veckan en call spread på IWM. Aktiekursen på IWM låg då på 121 USD och Du sålde en spread med förfall i augusti och lösenpriserna 124/126 som gav Dig en nettointäkt på 0,45 USD. Aktiekursen på IWM har stigit till 125 USD och spreaden har ökat till 1,20 USD. Du har således en pappersförlust på 0,75 USD. Du vill inte ta denna förlust så Du väljer att rulla positionen.

Ett vanligt misstag

Många traders gör ett typiskt misstag. De vill inte rulla om inte positionen ger dem en högre intäkt. De vill rädda sin förlust. Ett sådant misstag skulle kunna vara att utfärda en position i november med lösen 126/129 med en nettointäkt om 1,25 USD. Den initiala positionen hade ett delta på 0,27 för 124 optionen, vilket betyde att det fanns 27 procents sannolikhet för att den skulle förfalla in-the-money. Optionen med förfall i november har ett delta på 0,4, det vill säga det finns en 40 procentig sannolikhet för att optionen förfaller in-the-money.

Risken har således ökat. Den ursprungliga risken var 1,55 USD, spreaden på USD minus premien om 0,45 USD. Nu ligger risken på 1,75 USD. Om IWM stiger kommer problemen att öka. Det gör att nästa spread kommer bli mer dramatisk. Du kommer att behöva röra Dig från den ursprungliga idéen om att utfärda vertikala spreadar och istället arbeta med olika förfallodatum.

Skriv ned Dina handelsregler

Detta är en av orsakerna till att det är så pass viktigt att skriva ned sina handelsregler. Om Du rullar en position så skall den ha en orsak, den skall finna stöd i Dina handelregler. Om den inte gör detta så arbetar Du med casinoförvaltning och försöker vinna tid i syfte att nästa affär skall ge vinst. Det går inte alltid att ha rätt. Det betyder att det ibland är bättre att ta en stop loss och hitta en bättre affär.

Ett exempel på detta är en ”super trader” som heter Karen. Hon blev mer eller mindre hjälteförklarad bland småspararna efter att till synes ha gjort stora vinster på att utfärda kreditspreadar. För bara några månader sedan kom sanningen emellertid fram. Karen hade helt enkelt valt att rulla sina positioner till dess att de blev rätt. Hennes vinster generade courtage till mäklaren och de affärer hon gjorde var egentligen förlustaffärer som såg ut som vinster eftersom nettointäkterna hela tiden ökade på bekostnad av risken. I hennes fall slutade det med att hon fick besök av den amerikanska finansinspektionen, SEC.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version