Nyheter

Myntverket ser hur tillgångarna i guldfonden fördubblas

Publicerad

den

Det brittiska myntverkets börshandlade produkt Royal Mint Physical Gold ETC ser tillgångarna i guldfonden fördubblas, ja mer än fördubblats sedan årets början. Tillgångar under förvaltning har vuxit med 117,6 procent till den högsta sedan den börshandlade råvarans lansering 2020

Royal Mint Physical Gold ETC (RM8U) har nått över 600 miljoner USD i tillgångar under förvaltning (AUM), mer än fördubblats sedan slutet av 2021.

Från och med året på 278 miljoner USD senast den 29 april översteg den börshandlade produktens tillgångar 600 miljoner USD, vilket representerar en tillväxt på 117,6 procent hittills från året och den högsta AUM sedan lanseringen 2020.

ETC ger investerare exponering för spotpriset på guld genom att fysiskt hålla guldtackor med Royal Mint, som sägs vara 100 procent i överensstämmelse med LBMAs riktlinjer för ansvarsfull inköp 2019, medan en del av guldet som hålls i förvar är 100 procent återvunnet.

Spotpriset på guld kom nära 2050 USD i början av mars men har sedan dess sjunkit till cirka 1819 USD, nära där det var i början av året.

RMAU-fonden var den första börsnoterade produkten som sponsrades av The Royal Mint och den första guld-ETC som lanserades i samarbete med ett europeiskt myntverk, säger HANetf, som tillhandahåller den börshandlade fondplattformen.

Hector McNeil, medchef och medgrundare av HANetf, sa: ”Vi lanserade The Royal Mint Physical Gold ETC (RM8U) för bara två år sedan. Vi är glada över att se det överstiga 600 miljoner dollar i AUM på så kort tid.

”Guld kommer alltid att vara en tillgång av intresse för investerare som söker en diversifierad portfölj. Med världen på en sådan turbulent plats, vare sig det är pandemin, inflationen eller krigsutbrottet i Europa, kommer denna ädla metall sannolikt att ha ännu mer attraktionskraft för dem som letar efter någon form av försäkring.”

Handla RM8U ETC

The Royal Mint Physical Gold ETC (RM8U) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version