Följ oss

Nyheter

MVPS ETF har ett All Star Tema

Publicerad

den

mplify Thematic All-Stars ETF (MVPS ETF) spårar ett index som syftar till att ge en samsyn om vilka företag som bäst anpassar sig till utvalda investeringsteman.

Amplify Thematic All-Stars ETF (MVPS ETF) spårar ett index som syftar till att ge en samsyn om vilka företag som bäst anpassar sig till utvalda investeringsteman. Indexet väljer och väger aktier baserat på offentligt tillgängliga ETF-ägardata. Amplify Thematic All-Stars ETF, som noteras på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,49 procent per år.

MVPS Factset Analytics Insight

MVPS lyckas passivt ge global exponering för utvalda tematiska segment: störande teknik, utvecklande konsumenter, fintech, innovationer inom hälso- och sjukvård, industriell revolution och hållbarhet. Indexet syftar till att identifiera de största och mest populära aktier som ägs av ETFer i sitt tematiska ETF -universum.

För att välja värdepapper får varje kvalificerat företag poäng med “ägarjusterat marknadsvärde” (OAMV), vilket anger det totala dollarvärdet som investeras av kvalificerade ETFer och förekomsten inom de kvalificerade ETFerna. Kvalificerade ETF: er omfattas av ett 10% enskilt ETF -inflytandegräns. Den resulterande portföljen består av företag inom de översta 75% av totala OAMV för varje temasegment. Innehavet är också viktat av OAMV, med förbehåll för ett enda säkerhetsgräns på 5%. Indexet rekonstitueras och balanseras på nytt varje månad.

Om MVPS

MVPS är en grundläggande tematisk ETF-investering som investerar i de teman och aktier som anses vara mest populära enligt amerikanska ETF -ägardata. MVPS söker investeringsresultat som generellt motsvarar ETF All-Stars Thematic Composite Index.

Indexet syftar till att exponera företag i ett av följande tematiska segment:

• Störande teknologi

• Utvecklande konsument

FinTech

• Innovation inom vården

• Industriell revolution

• Hållbarhet

• Multitema

Handla MVPS ETF

Amplify Thematic All-Stars ETF (MVPS ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i MVPS ETF . Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Amplify Thematic All-Stars ETF (MVPS ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

VärdepapperVikt %
Tesla5,17 %
Nvidia4,83 %
Square3,18 %
Alphabet2,76 %
Amazon2,48 %
Enphase Energy2,45 %
Zscaler2,17 %
Solaredge Technologies1,99 %
Crowdstrike Holdings1,82 %
Microsoft1,81 %

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *