Nyheter

MPL företag antar ytterligare ESG kriterier

Publicerad

den

Midstream energiinfrastrukturutrymme antar alltmer ESG kriterier i sina affärsmodeller, lägger ut strategiska initiativ och bedriver projekt för ren energi för att övervaka, rapportera och minska utsläppen.

Mer än 94% av AMEI-indexet efter viktning har antagit hållbarhetsrapportering eller avslöjande av ESG-relaterade mätvärden, medan ungefär 68% av indexet efter viktning har införlivat ESG-mål i sin ledande kompensationsstruktur, inklusive åtta av de tio bästa beståndsdelarna. .

En av de mest populära trenderna för investeringar under de senaste åren har varit ökningen av miljö-, social- och styrningsinvesteringar (ESG). Medan energi i mellanström inte är den första sektorn som kommer att tänka på bland den växande relevansen av ESG-investeringar, fortsätter beståndsdelarna i Alerian Energy Infrastructure Index (AMEI), som inkluderar medelstora MLP-företag och företag, framsteg på ESG-fronten och stöder fall för midstream som en ESG-medveten investering. Trots att det inte finns något standardiserat sätt att mäta eller kvantifiera ESG-kriterier, har hållbarhetsrapportering och avslöjande av ESG-relaterade mätvärden blivit en norm bland beståndsdelarna i AMEI, medan strävan efter rena energiprojekt och antagande av innovativ teknik för att minska utsläppen fortsätt att få dragkraft.

Midstream är fortfarande livsnerven i den amerikanska ekonomin

Medan klimatfrågor är högst uppmärksamma för investerare idag, har konsensus länge förbisett några av ESG-elementen som är unika för energiinfrastrukturutrymmet. I synnerhet ignoreras ”S” i ESG (dvs. socialt ansvar) överväldigande trots att mittströms energiinfrastruktur spelar en viktig roll för att hjälpa till att återuppta – och upprätthålla – ekonomier när COVID-19-begränsningar underlättar, vilket ger nödvändig energi för transport och miljoner hem och företag.

Enligt US Energy Information Administration (EIA) stod petroleum och naturgas för cirka 78% av den energi som förbrukades i USA år 2020. Framför allt, även när världen övergår till netto-nollutsläpp, kommer olja och naturgas att fortsätta att förbli relevant inom den globala energimixen under kommande år och utgöra ungefär 48% av den totala energiförsörjningen 2030 när förnybara energikällor växer och världen övergår från smutsigare energikällor som kol, enligt Net Zero 2050 Scenario publicerat av IEA.

Således kommer beståndsdelarna i Alerian Midstream Energy Infrastructure Index (AMEI) att fortsätta att spela en avgörande roll för att tillgodose inhemska energibehov i USA och Kanada, samt komplettera energibehovet i ekonomier över hela världen (läs mer här). På miljösidan, i motsats till vad många tror, kommer rörledningar att fortsätta vara det renaste och säkraste sättet att flytta stora mängder energi – i motsats till mycket mer koldioxidutsläppsmetoder som järnväg och lastbil, som också utgör säkerhetsrisker genom ökad trafikstockning. Med detta sagt gör mellanslagsutrymmet framsteg på ESG-fronten och fortsätter också att fullgöra skyldigheten att leverera nödvändig energi när ekonomierna öppnas igen.

Midstream gör framsteg mot att minska utsläppen

Eftersom energiövergången kommer att kräva utveckling av både befintlig och framväxande teknik kommer beståndsdelar i AMEI-index också att spela en obestridlig roll för att minska utsläppen. Enligt IEA: s Net Zero senast 2050-scenariot kommer koldioxidutnyttjande och lagring (CCUS) och vätteknologier att ge viktiga bidrag för att minska koldioxidutsläppen (CO2) mellan 2030 och 2050, vilket kräver både byggande av nya rörledningar och utnyttjande av befintlig energiinfrastruktur .

Framför allt anser IEA att det är praktiskt taget omöjligt att nå nettonoll utan CCUS. Den 17 juni tillkännagav Pembina Pipeline (PPL CN, 5,00% vikt) och TC Energy (TRP CN, 5,04% vikt) sin plan att gemensamt utveckla ett storskaligt koldioxidtransport- och sekvestreringssystem i Alberta för att transportera mer än 20 miljoner ton koldioxid årligen, vilket kombinerar PPL:s och TRP:s branscherfarenhet och utnyttjar deras befintliga rörledningsnät för att bygga ryggraden för Alberta CCUS-industrin. Williams Company (WMB, 5,00% wgt.)

Tillkännagav den 3 juni sitt samarbete med Microsoft (MSFT) för att utforska sätt på vilka digital teknik och innovation kan hjälpa WMB genom energiomställningen för att hjälpa bedömningsmöjligheter kring väte, förnybar gas, CCUS, och energilagringslösningar samt utvärdera sätt på vilka Microsofts erbjudanden kan ytterligare förbättra växthusgasövervakning och rapportering. Enlink Midstream (ENLC, 1,21% wgt), meddelade bildandet av Enlink Carbon Solutions Group den 6 juni tillsammans med att höja sin vägledning 2021. Det nya segmentet kommer att fungera för att identifiera möjligheter till energiövergång, med särskilt fokus på CCUS.

ESG-rapportering har blivit normen för midstream

Den 10 juni tillkännagav Cheniere Energy (LNG, 5,12% wgt.) Sitt samarbete med naturgasleverantörer och olika akademiska institutioner för att kvantifiera, övervaka, verifiera och rapportera växthusgasutsläpp genom ett brett spektrum av tekniska applikationer, inklusive markbaserade, drönare, och satellitteknik.

I synnerhet, med införandet av LNG, har alla utom en beståndsdel i AMEI-indexet med en viktning på 1% eller mer antagit hållbarhetsrapportering eller avslöjande av ESG-relaterade mätvärden, som står för ungefär 94% av indexet efter viktning. Och medan det fortfarande inte finns någon guldstandard som beskriver hur och vilka ESG-kriterier som ska rapporteras, släpper vissa beståndsdelar ESG-relaterade rapporter utöver en årlig hållbarhetsrapport. Till exempel släppte MPLX (MPLX, 2,84% vikt) och dess moderbolag Marathon Petroleum (MPC) ytterligare ESG-rapporter i juni och gav uppdaterat sammanhang om deras ESG-berättelse samt deras perspektiv på klimatrelaterade scenarier 2021.

Dessutom består beståndsdelar av AMEI anpassar också ESG: s intressen för sina intressenter genom att koppla ledningens ersättning till ESG-målen. Av de 22 AMEI-beståndsdelarna som väger 1% eller mer har 15 införlivat ESG-mål i sin ledande kompensationsstruktur, inklusive 8 av de tio bästa beståndsdelarna, vilket representerar sammanlagt 68% av AMEI-indexet efter viktning.

Handla MMLP

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF noteras på den tyska börsen, på Xetra. Det gör att det går att köpa andelar i denna fond genom de flesta svenska nätmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version