Nyheter

MKUW ETF ger exponering mot aktiemarknaden i Kuwait

Publicerad

den

Invesco MSCI Kuwait UCITS ETF (MKUW ETF) syftar till att tillhandahålla MSCI Kuwait 20/35 Index (”referensindexet”), minus effekterna av avgifter.

MSCI Kuwait 20/35 index spårar stora och medelstora företag på Kuwaits aktiemarknad. Vikten för den största koncernenheten är begränsad till 35% och vikten för alla andra enheter är begränsad till högst 20%. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Invesco MSCI Kuwait UCITS ETF A är en liten ETF med 44 miljoner GBP tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 1 år och har sitt säte i Irland.

Referensindexet är utformat för att mäta aktiemarknadens resultat över hela Kuwait-marknaden. Det fångar stora och medelstora företagsrepresentationer i Kuwait och täcker cirka 85% av det fritt flottörjusterade marknadsvärdet.

Fonden syftar till att uppnå sitt mål genom att hålla en korg med aktier, som vanligtvis ger större delen av fondens avkastning men vanligtvis inte skulle vara densamma som i referensindexet. Fonden kommer också att använda ofonderade swappar, vilket är kontrakt där en eller flera godkända motparter samtycker till att byta ut med fonden eventuell skillnad mellan indexets avkastning och korg med aktier. Målet är att uppnå en närmare och mer konsekvent prestanda i förhållande till indexet än vad som i allmänhet skulle vara möjligt genom fysisk replikering ensam.

Handla MKUW ETF

Invesco MSCI Kuwait UCITS ETF (MKUW ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange. Det är en aktiemarknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till. Det går emellertid att handlaandelar i denna ETF genom till exempel DEGIRO.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeUSDMKUW

Största innehav

NamnISINVikt %
NATIONAL BANK KUWAIT ORDKW0EQ010001027.93%
KUWAIT FIN HOUSE ORDKW0EQ010008518.70%
MOBILE TELECOMMUNICATIONS ORDKW0EQ060105818.10%
PUBLIC WAREHOUSING (AGILITY) ORDKW0EQ060104117.11%
MABANEE CO ORDKW0EQ040072514.50%
BOUBYAN BANK ORDKW0EQ01020653.67%

Innehav kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version