Nyheter

Megatrend ETF gynnas av ökat intresse för Blockchain

Publicerad

den

HAN-GINS Tech Megatrend UCF ETF (ITEK) stärks av ett ökat intresse för Blockchain just nu. En stor del av veckans vinst tillskrivs ITEKs största innehav nu Riot Blockchain. Aktien steg med fantastiska 20,7% under tisdagen. Riot Blockchain har nu ökat med 250,2% sedan 1 januari 2021 – med ITEK upp med 23,7% YTD. (1 års avkastning för Riot är 3 867%; ITEK 85,1%)

Lyckligtvis är ITEKs nästa rebalansering endast om några veckor (i början av mars) – när ITEK kommer att ta enorma vinster på Riot och det kommer att återgå till ungefär en procents vikt. Den nuvarande outsourcade avkastningen har ökat Riot till hela 8,9% i HAN-GINS Tech Megatrend UCF ETF (ITEK). Fördelen med ITEKs likaviktade tillvägagångssätt är att det låser in vinster vid ombalanseringstid. Något ITEKs har gjort upprepade gånger med sådana innehav som Tesla under de senaste 24 månaderna.

Riot bygger blockchain-teknik och det råder ingen tvekan om att Bitcoin-frenzy hjälper Riot. Det gjorde nyligen förvärv i Crypto-gruvarbetare som ökade sin gruvkapacitet.

Ytterligare Blockchain-företag kan troligen läggas till i ITEK i år – eftersom de i allt högre grad uppfyller ETFens minimikrav på storlek / likviditet. Vi väntar på en Solactive-uppdatering om detta inom kort.

Handla ITEK

HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version