Nyheter

M9SA ETF spårar Jim Rogers råvaruindex

Publicerad

den

Market Access Rogers International Commodity UCITS ETF (M9SA ETF) spårar resultatet för Jim Rogers International Commodity Index®, ett totalavkastningsindex noterat i US-dollar som representerar värdet av en korg av råvaror som konsumeras i den globala ekonomin, från jordbruk till energi till metallprodukter . Indexet ger exponering mot 38 olika börshandlade råvaror.

Beskrivning av Market Access Rogers International Commodity UCITS ETF

Market Access Rogers International Commodity UCITS ETF investerar i en råvarukorg som ger bred tillgång till olika råvaror.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,60 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling syntetiskt med en swap. Market Access Rogers International Commodity UCITS ETF har tillgångar på 109 miljoner euro under förvaltning. M9SA ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

Rogers International Commodity index (RICI) är ett brett råvaruindex som spårar råvaror. Indexsammansättningen är beroende av den globala konsumtionen och likviditeten för varje vara.

Handla M9SA ETF

Market Access Rogers International Commodity UCITS ETF (M9SA ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURM9SA
Stuttgart Stock ExchangeEURM9SA
London Stock ExchangeGBPRICI
SIX Swiss ExchangeUSDMRIC
XETRAEURM9SA

Största innehav

InnehavVikt %
Crude Oil14.88%
Brent Crude12.84%
Natural Gas7.11%
Corn5.05%
Gold4.85%
Cotton4.39%
Copper3.72%
Silver3.67%
Aluminium3.56%
Soybean3.47%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version