Följ oss

Nyheter

LYPD ETF investerar i finansiella företag från hela världen

Publicerad

den

Lyxor MSCI World Financials TR UCITS ETF - Acc (EUR) (LYPD ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att följa jämförelseindexet MSCI Daily TR World Net Financials USD. MSCI Daily TR World Net Financials USD är ett fritt flytande-justerat börsvärdeindex som är utformat för att mäta det investerarbara universum och resultatet för de börsnoterade Financials-bolagen.

Lyxor MSCI World Financials TR UCITS ETF – Acc (EUR) (LYPD ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att följa jämförelseindexet MSCI Daily TR World Net Financials USD. MSCI Daily TR World Net Financials USD är ett fritt flytande-justerat börsvärdeindex som är utformat för att mäta det investerarbara universum och resultatet för de börsnoterade Financials-bolagen.

Det är utformat för att täcka stora och medelstora värdepapper och är konstruerat med hjälp av MSCI Global Investable Market Index (GIMI)-metoden för att matcha kriterierna för storlek, likviditet och lägsta fritt flytande.

Beskrivning av Lyxor MSCI World Financials TR UCITS ETF – Acc (EUR)

Lyxor MSCI World Financials TR UCITS ETF – Acc (EUR) investerar i aktier från finanssektorn från hela världen. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling syntetiskt med en swap. Lyxor MSCI World Financials TR UCITS ETF – Acc (EUR) har tillgångar på 223 miljoner GBP under förvaltning. LYPD ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Luxemburg.

Handla LYPD ETF

Lyxor MSCI World Financials TR UCITS ETF – Acc (EUR)( LYPD ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat Euronext Paris och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURLYPD
Borsa ItalianaEURFINSW
Euronext ParisEURFINSW
XETRAEURLYPD

Det finns även en klass av samma börshandlade fond som handlas i dollar på bland annat London Stock Exchange under kortnamnet FINW.

Största innehav

NamnValutaVikt %SektorLand
JPMORGAN CHASE & COUSD6.08%FinansUSA
BERKSHIRE HATHAWAY INC-CL BUSD4.51%FinansUSA
BANK OF AMERICA CORPUSD4.39%FinansUSA
WELLS FARGO & COUSD2.53%FinansUSA
ROYAL BANK OF CANADACAD1.79%FinansKanada
BLACKROCK INCUSD1.71%FinansUSA
MORGAN STANLEYUSD1.69%FinansUSA
CITIGROUP INCUSD1.68%FinansUSA
GOLDMAN SACHS GROUP INCUSD1.67%FinansUSA
COMMONWEALTH BANK OF AUSTRALAUD1.66%FinansAustralien

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.