Nyheter

LYM8 ETF är en europeisk ETF för den som vill investera i vattensektorn

Publicerad

den

Lyxor World Water (DR) UCITS ETF – Dist (LYM8 ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra World Water Index CW Net Total Return. Indexet beräknas från ett urval av aktier som utförts av RobecoSAM och spårar världens 30 största företag som arbetar inom vatteninfrastruktur, vattenförsörjning eller rening, och som har minst 40 procent av sina intäkter från vattenrelaterade aktiviteter. Indexsammansättningen granskas halvårsvis. Den är vägd på börsvärde och aktievikterna begränsas till 15 procent.

Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis). Denna börshandlade fond handlas även under kortnamnen WAT, WATL, WATU och LYWAT på olika börser i Europa.

Den totala kostnadsprocenten uppgår till 0,60% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Lyxor World Water (DR) UCITS ETFDist är en mycket stor ETF med 1112 miljoner CHF-tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sitt säte i Frankrike.

Investeringsstrategi

World Water (WOWAX) index spårar den globala vattenindustrin. De företag som utgör indexet realiserar den största andelen av sin omsättning inom vattenförsörjning, vatteninfrastruktur (leverantörer av rör, pumpar, ventiler och mätare etc.) eller vattenbehandling (leverantörer av produkter och teknik för desinfektion, filtrering och avsaltning av vatten) .

Handla LYM8 ETF

Lyxor World Water (DR) UCITS ETFDist (LYM8 ETF) är en europisk börshandlad fond som handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURLYM8
Borsa ItalianaEURWAT
Euronext ParisEURWAT
London Stock ExchangeGBXWATL
London Stock ExchangeUSDWATU
SIX Swiss ExchangeEURLYWAT
SIX Swiss ExchangeCHFLYWAT
XETRAEURLYM8

Största innehav

NamnValutaVikt %SektorLand
GEBERIT AG-REGCHF12.91%IndustrialsSwitzerland
AMERICAN WATER WORKS CO INCUSD9.03%UtilitiesUnited States
XYLEM INCUSD7.85%IndustrialsUnited States
VEOLIA ENVIRONNEMENTEUR7.18%UtilitiesFrance
MASCO CORPUSD6.45%IndustrialsUnited States
PENTAIR PLCUSD4.93%IndustrialsUnited Kingdom
SMITH (A.O.) CORPUSD4.84%IndustrialsUnited States
AQUA AMERICA INCUSD4.61%UtilitiesUnited States
UNITED UTILITIES GROUP PLCGBP4.34%UtilitiesUnited Kingdom
TOTO LTDJPY3.91%IndustrialsJapan

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version