Nyheter

Ledande Healthcare ETF lyfter fram genterapi och telehälsa som spännande underteman inom vården

Publicerad

den

• Genterapi, medicintekniska produkter, bioteknik och telehälsa är ett av de mest spännande undertemaen i vår ETF
• Amerikanska företag dominerar sektorn
• Exact Sciences, BioNTech, Regeneration och Seegene är bland de företag som markeras i branschen som erbjuder några av de mest intressanta möjligheterna för potentiella investerare

Anthony Ginsberg, medskapare av HAN-GINS Indxx Healthcare InnovationUCITS ETF (WELL), som uteslutande fokuserar på biovetenskap och smarta hälso- och sjukvårdssektorer har skisserat de teman och bestånden inom hälsoinnovation som han anser är bland de mest intressanta för potentiella investerare .

Medicinsk utrustning förblir det största undertemat i HAN-GINS Indxx Healthcare InnovationUCITS ETF (WELL), med en vikt på 56,84%, följt av biologisk teknik vid 23,17% (inkluderar bioteknik), robotik (5,13%) neurovetenskap (6,68%), genomsekvensering (5,53%), vårdspårare ( 2,44%), bioinformatik (0,19%). Det finns dock områden som Anthony och hans team är positivt inställda till:

Genterapi: Genterapimarknaden förväntas uppvisa en decennielång tillväxt på 31,1%, årlig (CAGR). Medan USA för närvarande är den största regionen för denna sektor, säger vissa kommentatorer att Asien-Stillahavsområdet förväntas vara den snabbast växande regionen under det kommande decenniet.

Tillverkare av medicintekniska produkter: COVID-19-leveransbegränsningar ger en boom för tillverkare av medicintekniska produkter och produkter, särskilt de som är inriktade på personlig skyddsutrustning och anordningar relaterade till pandemin (t.ex. handskar, masker, andningsskydd, ventilatorer).

Telehealth: Reglerna för amerikanska läkemedelsförsäkringar (ersättning) har nyligen utvidgats till att omfatta olika teletjänsttjänster. Detta säkerställer att Medicare-försäkringen betalar för virtuell / fjärrdiagnostik och vård nu, vilket skapar stor efterfrågan. Efter COVID förväntar sig Anthony att sjukhusen flyttar en större volym patientvård till telehälsa. Digital hälsoteknik kommer att se snabbare antagande.

Geografiskt fokus

HAN-GINS Indxx Healthcare InnovationUCITS ETF (WELL), för sjukvård har för närvarande 107 beståndsdelar, med en vikt på 81,0% för amerikanska aktier. Det följs av Japan (5,2%), Schweiz (3,2%), Kina (2,9%) och Storbritannien (2,2%).

Enskilda aktier

Ett växande antal mindre företag inom medicinsk utrustning är bland WELLs ledande bidragsgivare. Detta är i linje med detta subtema som åtnjuter en upprepning förstärkt av den senaste tidens ökade och återupplivande av COVID-fall i USA och Europa.

På Biotech-sidan började president Trump använda Regenerons nya kroppsbehandling, vilket hjälpte aktien till en 57% vinst för året, vilket gjorde WELLs sjunde största innehav på 3,8% (Bloomberg, 6 oktober 2020). Den amerikanska regeringen har också nyligen lagt en order på $ 450 miljoner för behandlingen.

COVID-19 påskyndar antagandet av telemedicin, medicinsk bärbarhet, robotkirurgi och bioteknik. WELL ETF (104 innehav; 7 underteman) har sett innehav över Biotech, Medical Devices och Gen Editing njut av de största vinsterna. Dessa inkluderar Regeneron, Seegene, Livongo, Biogen, Exact Sciences, Illumina och BioNTech.

Exact Sciences

Företaget vann nyligen FDA (US Govt) godkännande för att behandla COVID-test från prover som tagits av människor hemma. Det har också tilldelats många amerikanska statliga kontrakt för COVID-testning.
BioNTech

Tillsammans med Pfizer, dess COVID-vaccinpartner, håller de för närvarande på att öka produktionen av en av världens ledande vaccinkandidater.

Regeneron

Anthony och hans team förblir positivt inställda till Regeneron baserat på de stora amerikanska regeringsbeställningarna de nyligen fick – och Vita husets godkännande. Deras anti-kroppsbehandling verkar visa mycket uppmuntrande tecken på att hjälpa COVID-19-patienter.

Seegene (Sydkorea)

Företaget exporterar nu sina COVID-testpaket till över 54 länder – med sin globala orderbok som växer exponentiellt.

Anthony Ginsberg sa: ”Sjukvårdsindustrin förändras på många sätt och gynnar ett antal innovativa vårdföretag. Det finns en explosion av telehälsobesök, en enorm ökning av fjärrvårdskonsultationer och familjebesök, tillväxt i online-schemaläggning och automatisering av patientprovning och större användning av artificiell intelligens för att fördela resurser och fatta kliniska beslut. Andra tillväxtområden är att stödja fjärrarbete och kommunikation för teammedlemmar, mobilisera team för att skapa PPE (utrustning) och säkerställa anslutning på COVID-19-testplatser, tillsammans med utökad kapacitet. Allt detta gör Healthcare Innovation till ett av de mest spännande områdena att investera. ”

HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation UCITS ETF (WELL) är en UCITS-kompatibel Exchange Traded Fund med säte i Irland. WELL har levererat en avkastning på 24,14% under de senaste 12 månaderna [4] Tidigare resultat är ingen garanti för framtida resultat. När du handlar med ETF är ditt kapital i riskzonen. WELL spårar Indxx Advanced Life Sciences & Smart Healthcare Thematic Index (Net Total Return), ett index som är utformat för att mäta resultatet för stora, medelstora och små kapitaliseringsföretag som huvudsakligen är noterade på en börs i utvecklade och framväxande marknader som är involverade i Advanced Life Sciences & Smart Healthcare sektor.

HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation ETF (WELL) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version