Nyheter

LCUS ETF för amerikanska storföretag

Publicerad

den

Lyxor Core Morningstar US (DR) UCITS ETF-Dist (LCUS ETF) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond som syftar till att spåra Morningstar US Large-Mid Cap NR Index. Indexet är utformat för att representera prestanda för segmentet large och mid cap på USAs aktiemarknad.

Lyxor Core Morningstar US Equity (DR) UCITS ETFDist investerar i aktier med fokus påUSA. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis). Morningstar US Large-Mid Cap möjliggör en bred investering med låga avgifter i ca. 798 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,04% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (provtagningsteknik). Lyxor Core Morningstar US Equity (DR) UCITS ETFDist är en liten ETF med 44 miljoner GBP under förvaltning. (LCUS ETF) är äldre än 3 år och har hemvist i Luxemburg.

Handla LCUS ETF

Lyxor Core Morningstar US Equity (DR) UCITS ETFDist (LCUS ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURLCUS
Stuttgart Stock ExchangeEURLCUS
London Stock ExchangeGBPLCUS
London Stock ExchangeUSDLCUD
XETRAEURLCUS

Största innehav

Denna ETF använder fysisk replikering för att spåra indexets prestanda. Som sådan återspeglar innehavet i ETFen innehav i jämförelseindexet.

NamnValutaVikt %SektorLand
APPLE INCUSD5.81%InformationsteknologiUSA
MICROSOFT CORPUSD5.34%InformationsteknologiUSA
AMAZON.COM INCUSD3.56%SällanköpsvarorUSA
FACEBOOK INC-CLASS AUSD2.16%KommunikationsserviceUSA
ALPHABET INC-CL AUSD2.05%KommunikationsserviceUSA
ALPHABET INC-CL CUSD1.96%Communication ServicesUSA
TESLA INCUSD1.37%SällanköpsvarorUSA
NVIDIA CORPUSD1.34%InformationsteknologiUSA
BERKSHIRE HATHAWAY INC-CL BUSD1.25%FinansUSA
JPMORGAN CHASE & COUSD1.14%FinansUSA

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version