Nyheter

Kryssningsindustrin står inför ett rekordår

Publicerad

den

En ny studie fann att kryssningsindustrin är redo för ett rekordår 2023, eftersom mer än hälften av de amerikanska svarande sa att de är lika benägna att ta en resa som de var före pandemin. Enligt en AAA Travel-undersökning är 52 procent av vuxna i USA lika sannolikt eller mer benägna att överväga att ta en kryssningssemester än innan COVID-19-relaterade restriktioner implementerades. Siffran är en ökning från de 45 procent som sa detsamma i förra årets AAA-kryssningsrapport.

”Kryssningar är tillbaka på ett stort sätt. Vi förväntar oss att mycket fler människor kommer att boka kryssningar under 2023 eftersom flera nya fartyg har kommit in på marknaden, säger AAA Senior Vice President of Travel Paula Twidale. ”Vi såg detta redan i november, vilket visade sig vara en rekordmånad för kryssningsbokningar. För många kryssningsföretag var Black Friday den enskilt största bokningsdagen i historien.”

AAA-studien fann också att moderna, familjevänliga och lyxkryssningar toppar listan över mest populära fartyg bland människor som sannolikt kommer att åka på kryssning i år, men mindre, mer intima fartyg vinner popularitet.

”Ja, kryssningsindustrin är redo för ett fantastiskt år,” sa Scott Lara på TheCruiseGenius.com. ”Med många nya fartyg som kommer online letar de av oss som har seglat på tidigare fartyg efter något nytt och spännande.”

”Nyckeln kommer att vara att kryssningsrederierna slutar höja priserna för dricks och andra tjänster” fortsatte Lara. ”Om de fortsätter på den här vägen kommer all inclusive-resorter att vinna stort.”

Undersökningen fann också de mest populära kryssningsdestinationerna för inrikes och utrikes för 2023 var Alaska, Hawaii, Mexiko och Karibien som toppar den inhemska avgångslistan. Alaska, Medelhavet och europeiska flodkryssningar toppade den internationella avgångslistan.

”Kryssningslinjer har vidtagit omfattande åtgärder för att främja hälsa och säkerhet ombord, så du kan förvänta dig uppmärksamhet på detaljer och renlighet,” fortsatte Twidale. ”I fall av oväntad sjukdom har de protokoll på plats för att isolera passagerare när de återhämtar sig.”

I december rapporterade kryssningsrederier att de nått ett rekordantal bokningar under de kommersiella helgdagarna Black Friday och Cyber Monday, vilket signalerar en ökning i popularitet och efterfrågan som ofta överträffar nivåerna före pandemin.

”Vi har sett en stor ökning av förfrågningar från nya till kryssningsfartyg för både havs- och flodfartyg utöver de som återvänder till cruising efter pandemin” sa Jesse Morris från We Book Travel. ”Många av samtalen har varit inriktade på att hjälpa människor att förstå skillnaderna mellan kryssningsrederier, kabintyper och den övergripande upplevelsen ombord.”

”Denna nyfikenhet är en fantastisk möjlighet för oss att använda vår expertis för att få nya kunder” fortsatte Morris. ”2022 var ett fantastiskt år och baserat på trender förväntar vi oss att 2023 kommer att bli ännu bättre.”

Under CruiseWorld-mässan i Fort Lauderdale i november var det övergripande budskapet att kryssningsindustrin ser framåt med optimism – inte bakåt – nu när fartyg återigen fraktar passagerare över hela världen.

Handla 7RIP ETF

HANetf Airlines Hotels Cruise Lines UCITS ETF (7RIP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version