Följ oss

Nyheter

Kreditratingföretag nedgraderar Brasilien

Publicerad

den

Under året hade EWZ visat en uppgång om 16 procent mätt i dollar, men det var fram till dess att ett kreditratingföretag nedgraderar Brasilien och landets statsskuld.

iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ), den största av de börshandlade fonder som spårade brasilianska aktier, handlas något högre måndag. Under året hade EWZ visat en uppgång om 16 procent mätt i dollar, men det var fram till dess att ett kreditratingföretag nedgraderar Brasilien och landets statsskuld.

Brasilien genomgår för närvarande omfattande reformer, inklusive ett 20-årig konstitutionell utgiftstak som är knutet till inflationen. Detta har hjälpt ekonomin att komma ur en djup recession och stärkt investeringsförtroendet. Landet arbetar nu med att genomföra pensionsreformer. Samtidigt befinner sig den brasilianska ekonomin i en acceleration i resultatutvecklingen.

Återspeglar de långsiktiga och stora finanspolitiska underskotten

”Brasiliens nedgradering återspeglar de långsiktiga och stora finanspolitiska underskotten. Kombinera detta med en hög och växande statsskuldbörda och misslyckandet med att lagstifta reformer som skulle förbättra de offentliga finansernas strukturella resultat”, säger Fitch Ratings. ”Regeringens beslut att inte ta socialförsäkringsreformen till kongressen utgör ett viktigt bakslag i reformagendan som undergräver förtroendet för den medellånga banan i de offentliga finanserna och det politiska engagemanget för att ta itu med frågan.”

Förra veckan sänkte Fitch Brasiliens långfristiga utländska valutautgivare standardvärdering (IDR) till BB-från BB och ändrade sin syn på landets rating till negativ från stabil. Politiska risker, av vilka Brasilien inte är någon främling till, tynger Latinamerikas största ekonomi.

Presidentval i oktober

Under oktober 2018 går Brasilien till val, både för att välja en ny president och för att välja en ny kongress. Det innebär att landets socialförsäkringsreform kommer att försenas tills efter valet och det finns osäkerhet om nästa administration kommer att kunna få sitt godkännande i tid.

Brasiliens underskott i finanspolitiken är fortfarande stora och förväntas bara minska gradvis. Regeringen överträffade sitt primära underskottsmål för 2017. Det offentliga underskottet nådde emellertid över åtta (8) procent av BNP 2017 (jämfört med 3% för BB-medianen). Fitch prognostiserar underskottet uppgår till i genomsnitt drygt 7% av BNP under 2018-2019.

Brasilien, Latinamerika största ekonomi, är en stor producent av en rad råvaror, inklusive järnmalm, olja och socker, vilket innebär att en svag dollar gynnar brasilianska råvaruproducenter. Så mycket är uppenbart som realen har stigit mot dollarn sedan början av 2017. Dessutom sänkte Brasiliens centralbank aktivt lånekostnader förra året och förväntas fortsätta att göra det 2018. Dessutom verkar brasilianska aktier billiga i förhållande till sina globala motsvarigheter.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

IUME ETF investerar i amerikanska aktier med momentum

Publicerad

den

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) investerar i aktier med fokus Momentum, USA. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 105 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,20 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) är en mycket stor ETF med tillgångar på 931 miljoner GBP under förvaltning. IUME ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IUME?

Exponering mot en portfölj av amerikanska företag som uppvisar momentumfaktorn samt positiva miljö-, sociala och styrningsegenskaper (ESG).

Utesluter uttryckligen emittenter baserat på deras inblandning i följande affärsområden/aktiviteter (eller relaterade aktiviteter): kontroversiella vapen, kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, oljesand och termiskt kol.

Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för att komma åt momentumaktier.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att ge investerare en avkastning, som består av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Investeringsstrategi

MSCI USA Momentum ESG Reduced Carbon Target Select-index spårar amerikanska aktier som är valda enligt momentumfaktorstrategin och ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning). Moderindexet är MSCI USA-index.

Handla IUME ETF

iShares MSCI USA Momentum Factor ESG UCITS ETF USD (Acc) (IUME ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på Euronext Amsterdam.

Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext AmsterdamUSDIUME
SIX Swiss ExchangeUSDIUME

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology7.45US5949181045USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology5.06US0378331005USD
PGPROCTER & GAMBLEConsumer Staples3.09US7427181091USD
LLYELI LILLYHealth Care3.09US5324571083USD
COSTCOSTCO WHOLESALE CORPConsumer Staples2.94US22160K1051USD
KOCOCA-COLAConsumer Staples2.91US1912161007USD
PEPPEPSICO INCConsumer Staples2.79US7134481081USD
NVDANVIDIA CORPInformation Technology2.63US67066G1040USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.57US1101221083USD
ADPAUTOMATIC DATA PROCESSING INCInformation Technology2.34US0530151036USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Investeringar i solenergi närmar sig samma nivåer som oljeinvesteringar

Publicerad

den

EQM Indexes säger att investeringar i solenergin stiger till rekordhöga nivåer av den globala energimixen och når oljeinvesteringar. Senior rådgivare för EQM Indexes Steve Derkash ansluter sig till Natalie Stoberman i Proactive-studion för att prata om gruppens månatliga solenergirapport och hur solenergiinvesteringar tenderar att gå om oljeinvesteringar 2023.

Solar Energy UCITS ETF ”TANN” strävar efter att erbjuda ren exponering mot den snabbt växande globala solenergiindustrin, genom att följa EQM Global Solar Energy Index som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet.

Handla TANN ETF

HANetf Solar Energy UCITS ETF (TANN ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

BOLD gör sin månatliga ombalansering

Publicerad

den

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Vinter ByteTree BOLD (BOLD1) har slutfört sin månatliga ombalansering. De nya vikterna är 22,6 % för Bitcoin och 77,4 % för guld. Bitcoin ser en ökning med 0,6% medan guld minskade i enlighet med detta. 360-dagarsvolatiliteten för Bitcoin och guld nådde 47,8 % respektive 13,9 %.

Att göra smartare kryptoindex för ETF-emittenter

Vinter är en reglerad indexleverantör specialiserad på kryptotillgångar. Vi konstruerar, beräknar och underhåller index som spåras av finansiella produkter.

Utforska vårt indexerbjudande eller se våra kunders produkter för att se hur ett Vinter-index kan hjälpa fonder och kapitalförvaltare att skaffa fler tillgångar och konkurrera på produkter snarare än avgifter.

Fortsätt läsa

Populära