Nyheter

Kraftig ökning av inflöden när investerare positionerar sig inför en återhämtning

Publicerad

den

Investerare positionerar sig för en återhämtning inom flygresor och turism, vilket förväntas återhämta sig i takt med att regeringens lättnader på resereglerna.

Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF ETF har sett sina tillgångar under förvaltning (AUM) växa till nästan 30 miljoner dollar. Flygbolagsfonder som U.S. Global Jets UCITS ETF har också sett sina tillgångar växa till över 10 miljoner dollar.

7RIPs AUM representerar en tillväxt på 174 % sedan början av året. Samtidigt har AUM för JETS ökat med 154 %.

Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF (7RIP) hade 28,5 miljoner USD i tillgångar under förvaltning, den 11 februari 2022. ETF, som lanserades i juni 2021, har sett en särskilt snabb AUM-tillväxt sedan början av 2022. I början av året , har ETF sett sitt AUM växa med 174 %, från drygt 10 miljoner USD i AUM till dagens nästan 30 miljoner USD.

7RIP strävar efter att erbjuda exponering mot resebranschen eftersom det spårar globala flygbolag, hotellföretag och kryssningsrederier.

7RIP resebranschens ETF följer Solactive Airlines, Hotels, Cruise Lines Index som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från rese- och turismsektorn inklusive företag som är engagerade i flygbolags-, hotell– och kryssningsrederier.

Samtidigt har U.S. Global Jets UCITS ETF sett sitt AUM växa från $4,1 miljoner i början av året till $10,5 miljoner idag. Det motsvarar en tillväxt på 154 % hittills i år1

JETS är Europas första globala flygbolagsindustri ETF. JETS Airline ETF följer U.S. Global Jets Index och spårar företag inom kommersiella flygbolag, flygplanstillverkning och flygplats- och terminaltjänster. Indexet använder en kombination av fundamentala faktorer för att bestämma de mest effektiva flygbolagen och ger diversifiering genom exponering mot företag runt om i världen som är noterade på välutvecklade börser.

Den globala rese- och turismbranschen är en barometer för den globala ekonomin och representeras av tre viktiga sektorer: flygbolag, hotell och kryssningsrederier. Dessa sektorer har haft en tuff tid sedan starten av den globala Covid-19-pandemin 2020. Men ett ökande antal länder minskar reserestriktioner. Enligt U.S. Travel Association och Tourism Economics förväntas USA:s fritids- och affärsresor återhämta sig dramatiskt från nuvarande nivåer. USA:s reserelaterade utgifter uppskattades till cirka 877 miljarder dollar 2021, men förutspåddes öka till 1,26 biljoner dollar 2025. Andra tillväxtdrivkrafter finns också såsom tillväxten i disponibel inkomst och en växande medelklass på tillväxtmarknader.

I en kommentar till nyheterna sa Hector McNeil, co-VD för HANetf: ”Trots att de globala aktiemarknaderna kämpar har investerare samlats på ETF:er som erbjuder exponering mot rese- och turistbranschen. För många investerare är detta sannolikt en cyklisk återhämtning. När världen åter öppnas för turism och resor, är exponering för flygbolag och turistoperatörer meningsfull. När den globala ekonomin växer, bör resor och turism också göra det. Omvändningen av tillväxten av resor och turism sedan pandemin, hoppas många, kommer att visa sig kortlivad.

Dessa två ETF:er fungerar också som en användbar påminnelse om den potentiella mångfalden av tematiska ETF:er. Majoriteten av tematiska ETF:er fokuserar på framväxande teknologiteman. Men man bör också komma ihåg att det fortfarande finns teman och möjligheter inom den så kallade ”gamla ekonomin”. 7RIP och JETS är en av många unika ETP:er vi erbjuder, inklusive det mest expansiva utbudet av tematiska ETF:er och Europas mest likvida krypto-ETP.”

Handla 7RIP ETF

HANetf Airlines Hotels Cruise Lines UCITS ETF (7RIP ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Handla JETS ETF

HANetf U.S. Global Jets UCITS ETF (JETS) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version