Nyheter

Kommer Tesla, Apple och Amazon att hjälpa QQQ ETF att nå 400 dollar?

Publicerad

den

Varje vecka genomför Benzinga en sentimentundersökning för att ta reda på vad handlare är mest glada över, intresserade av eller tänker på när de hanterar och bygger sina personliga portföljer. En av deras senaste undersökningar innebar att de frågade över 500 investerare om huruvida Invesco QQQ Index ETF (NASDAQ: QQQ) når $ 400 till 2022.

Vad är ETF:er?

ETF står för börshandlad fond. En ETF är en investeringsfond vars aktier handlas på en börs precis som aktier för enskilda företag. ETF:er spårar ett index eller en sektor, representerar en råvara (som guld, olja eller vete) eller provar en korg med aktier eller obligationer som uppfyller givna kriterier. Börshandlade fonder är populära bland investerare eftersom de kan bidra till att minska riskerna i en portfölj.

QQQ ETF spårar NASDAQ 100, som inkluderar 100 av de största inhemska och internationella icke-finansiella företagen noterade på Nasdaq-börsen baserat på börsvärde. Fonden och indexet balanseras om kvartalsvis och rekonstitueras årligen.

Med 48% av QQQ: s viktade tilldelning som härrör från informationsteknologisektorn är det ingen överraskning att efter att ha nått en lägsta nivå på 2020 på 165 dollar i mars avslutade QQQ 2020 strax under 314 USD:

QQQs fem största innehav är Apple Inc (NASDAQ: AAPL) (13,39%), Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) (10,76%), Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) (10,66%) , Facebook, Inc. (NASDAQ: FB) (4,26%) och Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) (3,45%). Samtliga dessa aktier finns som så kallade single stock ETPs hos Leverage Shares.

QQQ-prognos 2021

I sin undersökning trodde 63% av Benzinga-handlarna och investerarna att QQQ ETF skulle nå $ 400 i slutet av 2021.

Eftersom QQQ-representationen är starkt beroende av och tilldelad teknik, hälso- och sjukvård och konsumenttjänster, sa investerare att de tror att ETF kommer att växa tillsammans med en förbättrad amerikansk ekonomi 2021, samt en fortsatt ökad efterfrågan och intresse för ETF: s mest populära aktier – Tesla, Apple och Amazon.

Respondenterna tror också att QQQ kommer att se styrka under hela 2021 med tanke på att sektorfördelningen av ETF: s NASDAQ-100-representation domineras av informationsteknik (48%), kommunikationstjänster (19%) och konsumenters diskretionära (19%) aktier.

Om den amerikanska ekonomin skulle förbättras under 2021 kan man säga att informationsteknologi, kommunikationstjänster och konsumenters diskretionära sektorer kommer att vinna mest under de kommande månaderna.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version