Nyheter

Kansas lagstiftare röstar för att legalisera sports betting

Publicerad

den

Vill du satsa på sport i Kansas? Tja, för första gången kan du förmodligen satsa på att ett lagförslag som legaliserar det blir lag. Efter år av dödläge skickade Kansas lagstiftare under torsdagen ett förslag guvernör Laura Kelly som tillåter delstatens invånare att satsa på Kansas City Chiefs eller University of Kansas Jayhawks.

Kelly förväntas skriva under åtgärden, vilket gör Kansas till den 34:e delstaten med legaliserade sportvadslagning.

Enligt lagförslaget kan kasinon samarbeta med onlinespelplattformar, såväl som upp till 50 återförsäljare, såsom en restaurang eller bensinstation, för att erbjuda personlig vadslagning, med ett visst antal mandat som måste vara ideella organisationer.

Staten kommer att ta 10 procent av alla insatser, oavsett om de placeras online eller personligen. Kansas kommer sannolikt inte att bli rik genom att legalisera sports betting. Enligt en tidigare, mer expansiv version av lagförslaget, intäkter från Kansas Lottery på så mycket som 10 miljoner dollar före räkenskapsåret 2025. Det betyder att staten bör räkna med att bara ta in några miljoner dollar per år.

Missouri kommer sannolikt inte att legalisera sportvadslagning

I en oväntad kupp för Kansas verkar det osannolikt att lagstiftare i Missouri kommer att legalisera övningen efter att först ha verkat närma sig en affär om sin egen ram för sportvadslagning.

Men många lagstiftare i Kansas vidhöll sitt motstånd mot all utvidgning av spelande och hävdade att det är en dålig affär för staten eller kommer att leda till en motsvarande ökning av beroendet. National Council on Problem Gambling uppskattar att 62 800 Kansasbor, 2,8 procent av den vuxna befolkningen, har ett spelproblem.

Och andra stater har sett en ökning av beroendet efter att sportvadslagning legaliserades, särskilt bland yngre spelarna. Enligt lagförslaget skulle 2 procent av alla intäkter gå till Problem Gambling Trust Fund och språket skulle bättre säkerställa att dessa medel går till att specifikt ta itu med spelberoende.

De flesta sportspelintäkter ska användas för att locka Chiefs, Royals till Kansas

En majoritet av intäkterna skulle gå till ”Attracting Professional Sports to Kansas Fund”, ett uppenbart försök att dra nytta av de senaste ryktena om att Kansas City Chiefs skulle underhålla när de flyttade sin stadion över gränsen från Missouri. Kansas City ligger, trots sitt namn, nämligen i Missouri och inte i Kansas.

Lagförslaget justerades i sista minuten för att placera fonden under handelsdepartementet, även om lagstiftare kunde välja att spendera pengarna någon annanstans om de så önskade.

Medlemmarna har varit entusiastiska över möjligheten att locka laget över gränsen. Olson erkände att fonden inte skulle räcka på egen hand för att få ett lag. Men han tillade att flytten skulle kunna vara ett stort lyft för statens ekonomi, och noterade att stadion sannolikt kommer att vara inrymt i Legends-komplexet i västra Kansas City, Kansas, och kan stimulera till ytterligare utveckling i regionen.

Handla BETS ETF

HANetf Fischer Sports Betting & iGaming UCITS ETF Acc (BETS ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version