Nyheter

Kanadensisk Bitcoin ETF ökar sina innehav trots marknadskorrigering

Publicerad

den

Purpose Bitcoin ETF, en kanadensisk Bitcoin ETF, ökar sina innehav sina innehav av BTC sedan mitten av maj, ett tecken på att investerare är angelägna om att köpa dippen. Efterfrågan på Bitcoin (BTC) bland kanadensiska investerare har inte vacklat under den senaste prisjusteringen, vilket ger ytterligare bevis för att marknadsaktörerna utnyttjar kraftigt rabatterade priser.

Purpose Bitcoin ETF, som lanserades i februari, har nu ackumulerat 19.692.149 BTC från och med den 13 juni, enligt uppgifter från Bybt. ETF har köpt 284,51 BTC under de senaste sju dagarna och nästan 2000 BTC sedan 15 maj.

Ett massivt fall i Bitcoinpriset har inte avskräckt kanadensiska investerare från att söka exponering för Bitcoin. Källa: Bybt.

I själva verket ökade denna ETF sina innehav under flashkraschen den 19 maj som såg Bitcoin vika ner under $ 30.000 innan kursen snabbt återhämtade sig.

Till ett nuvarande BTC-pris på cirka 36 000 dollar har Purpose Bitcoin ETF ett värde på över 709 miljoner dollar. Tillgångarna ökade till över 1,3 miljarder dollar på mindre än två månaders verksamhet.

Enligt den tekniska analytikern Byzantine General antyder inflöden till Purpose ETF att kanadensare inte är bekymrade över Bitcoins kortvariga prisåtgärd.

På en kortare tidsskala har Bitcoins prisåtgärd faktiskt varit en källa till oro för tjurarna. Flaggskeppskryptovalutan har tappat under $ 40 000 under den senaste månaden, och varje försök att återkräva den nivån har avvisats ordentligt. En sammanflöde av tekniska uppdelningar, försvagad känsla och negativa rubriker har bidragit till den baisseartade prisåtgärden.

Analytiker förblir delade på banan för Bitcoins marknadscykel. Vissa tror att vi fortfarande är på väg att bryta tresiffriga nivåer i år, medan andra tror att vi är på väg mot en björnmarknad. Inflöden till Purpose-fonden tyder på att många investerare ignorerar kortsiktiga fluktuationer till förmån för en längre sikt.

Fondförvaltare i USA hoppas kunna replikera framgången för sina kanadensiska motsvarigheter genom att lansera en egen Bitcoin ETF. Som Cointelegraph rapporterade har United States Securities and Exchange Commission inlett en formell granskning av tre ETF-förslag, med det första beslutet som förväntas senare denna månad.

Handla Purpose Bitcoin ETF

Purpose Bitcoin ETF är en kanadensisk börshandlad fond, vilket betyder att den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version