Nyheter

JP Morgan AM lanserar fond för den kinesiska koldioxidövergången

Publicerad

den

JP Morgan Asset Management (JPMAM) har utökat sitt Climate Transition Benchmark-sortiment (CTB) med lanseringen av en kinesisk aktie-ETF. Det är kapitalförvaltarens andra aktie-ETF kopplad till Climate Transition Benchmark (CTB)

JPMorgan Carbon Transition China Equity (CTB) UCITS ETF (JCCT) är noterat på Deutsche Boerse, Borsa Italiana och London Stock Exchange med en total kostnadskvot (TER) på 0,35 %.

ETF följer Solactive JP Morgan AM China Carbon Transition-index som erbjuder exponering mot stora och medelstora företag noterade i Hong Kong, Shanghai och Shenzhen.

Indexet är utformat för att ge exponering mot företag som kommer att dra nytta av övergången till en koldioxidsnål ekonomi samtidigt som de uppfyller kraven för EU:s CTB.

I synnerhet kommer indexet att sträva efter att uppnå minst 7 % minskning i genomsnitt av utsläppen av växthusgaser per år och en total minskning på minst 30 % jämfört med det investerbara universum.

Aktier som är inblandade i ESG-kontroversiella affärsområden eller de som är förknippade med brott mot FN:s Global Compact-initiativ är exkluderade liksom företag som är involverade i kontroversiella vapen, termiskt kol och tobak.

JCCT är märkt med artikel 9 enligt Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) och sa att den har investerat minst 80 % i hållbara investeringar enligt definitionen i SFDR.

Kinesiska teknikföretag dominerar ETFens toppinnehav med Tencent (13 %), Alibaba (8,6 %), Meitun (4,6 %) och JD.com (3,2 %) som alla tar sig in i topp fem.

I september uppgraderade JPMAM JPMorgan Carbon Transition Global Equity UCITS ETF (JCPT) från artikel 8 till artikel 9 för att återspegla att ETF:n investerar minst 80 % av sina tillgångar i hållbara investeringar enligt definitionen i SFDR.

Det är företagets tredje Artikel 9 ETF i sortimentet tillsammans med JPMorgan Climate Change Solutions UCITS ETF (TEMP).

Franklin Templeton driver också en China equities climate ETF, Franklin MSCI China Paris Aligned Climate UCITS ETF (FVCH), som har en TER på 0,22 %.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version