Nyheter

Johannesburgbörsen listar ETF för globala fastigheter

Publicerad

den

Det har inte varit några lätta år för noterade fastighetsbolag i Sydafrika. Redan innan pandemin drev ut hyresgäster och lämnade dem med rekordhöga vakanser var den noterade fastigheten inte en favorit bland investerare. Men vissa fastighetsfonder tror fortfarande att de kan vinna över sydafrikanska investerare. Så sent som förra veckan listade Johannesburgbörsen en ETF för globala fastigheter.

På onsdagen meddelade JSE att Reitway Global hade lanserat sin första börshandlade fond (ETF) på den lokala börsen. Investeringsfondförvaltaren, som fokuserar på global börsnotering, lanserade sin ETF med Absa och lovar att ge lokala investerare exponering för noterade fastighetsaktier i Amerika, Asien och Stillahavsområdet, Europa och Mellanöstern.

En fjärde ETF för globala fastigheter

JSE sade att NewFunds Reitway Global Property ETF var den fjärde internationella fastighets ETF som noterade på huvudbörsen. Andra företag som noterade globala fastighetsfonder på JSE är Sygnia, CoreShares, 1nvest och Cloud Atlas.

”NewFunds Reitway Global Property ETF är en kanal för sydafrikanska investerare till ett bredare universum av fastighetsaktier, vilket förbättrar diversifieringen”, säger Reitway Global CEO Greg Rawlins.

Chris Edwards, chef för Index Solutions, Absa Corporate and Investment Banking, anser att global fastighet och infrastruktur förblir attraktiva tillgångsklasser för sydafrikanska investerare som letar efter tillgångar av hög kvalitet med jämn avkastning.

”Denna nya notering kommer att utöka investeringsuniverset för sydafrikanska investerare som vill ha tillgång till globala fastighets- och infrastrukturinvesteringar”, säger Edwards.

Fastighets ETF:er skiljer sig från fastighetsplaceringar (REIT) som Growthpoint och Redefine erbjuder investerare. Medan de tidigare äger fastigheter, som köpcentra och kontor, är ETF:erna passiva investeringsprodukter som spårar index för den större fastighetsmarknaden.

JSE sa att NewFunds Reitway Global Property ETF ger antalet börsnoterade ETF på börsen till 82 med ett börsvärde på R109,98 miljarder.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version