Nyheter

IXSE ETF investerar i Indien men inte i statsägda företag

Publicerad

den

WisdomTree India ex-State-Owned Enterprises Fund (NYSEArca: IXSE ETF) är en relativt ny börshandlad fond från WisdomTree. Den har en årlig förvaltningskostnad på 0,58 procent. IXSE ETF investerar i Indien men inte i statsägda företag.

WisdomTree India ex-State-Owned Enterprises Fund försöker spåra investeringsresultaten för indiska företag som inte är statligt ägda företag, vilket definieras som statligt ägande större än 20%.

Varför IXSE?

• Få exponering för riktat indiskt kapital från företag exklusive statligt ägda företag

• Används för att komplettera den indiska marknadsexponeringen medan du neutraliserar företag som kan påverkas av statliga beslut

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra pris- och avkastningsresultat, före avgifter och kostnader, för WisdomTree India ex-State Owned Enterprises Index. Normalt kommer minst 80% av fondens totala tillgångar (exklusive säkerheter som innehas av värdepappersutlåning) att investeras i komponentsäkerheter i indexet och investeringar som har ekonomiska egenskaper som väsentligen är identiska med de ekonomiska egenskaperna hos sådana komponentpapper. Indexet är ett modifierat floatjusterat marknadsvärdeindex som består av företag som är registrerade och handlade i Indien, exklusive vanliga aktier i ”statligt ägda företag.” Fonden är icke-diversifierad.

Nuvarande investeringsmöjlighet i Indien

Indien är en av världens största och mest lättillgängliga ekonomier, som förväntas växa över 7% under överskådlig framtid. Under de senaste fem åren ökade mer än en tredjedel av de stora bolagen i Indien sitt bokförda värde med över 50% och nästan tre femtedelar av småföretagen genererade vinster. Denna tillväxt är exceptionell även av tillväxtmarknadsstandarder.

Dessutom har det skett betydande grundläggande och strukturella förändringar som har ägt rum i Indiens ekonomi de senaste åren, inklusive finansiella reformer, socioekonomiska förändringar och infrastrukturutveckling. Den snabba reformtakt i hela Indien har gjort det lättare för många företag att komma tillbaka i medvinden genom den betydande tillväxten i den totala ekonomin.

Varför utesluta statligt ägda företag?

I likhet med WisdomTree Emerging Markets ex-State-Owned Enterprises Fund (XSOE) och WisdomTree China ex-State-Owned Enterprises Fund (CXSE), ger IXSE exponering för en mer riktad grupp av aktier genom att investera i företag som är registrerade och handlas i Indien och exklusive gemensamma lager av statligt ägda företag (SOE), definierade som företag med mer än 20% statligt ägande.

”Vi tror att regeringar, särskilt på tillväxtmarknader, kanske inte alltid är de bästa förvaltarna av kapitalet, och som ett resultat kan statligt ägda företag påverkas av en bredare uppsättning intressen utöver att generera vinst för aktieägarna. Detta kan ofta leda till ineffektivitet och kan påverka de långsiktiga tillväxtpotentialen för dessa företag, förklarar Jeremy Schwartz, WisdomTree EVP och Global Head of Research.

Genom att utesluta SOE:er kan IXSE potentiellt erbjuda ett alternativt sätt att få betatest för de privata sektorn i Indien och utesluter olönsamma banker och finansiella företag. Dessutom förbättrar strategin aktievalet i andra kapitalintensiva sektorer som energi och industri, där dominans av statligt ägda företag vanligtvis är högre.

Handla IXSE ETF

WisdomTree India ex-State-Owned Enterprises Fund (NYSEArca: IXSE ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i EWN. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnSymbol% vikt
Infosys LtdINFY.BO8.88%
Housing Development Finance Corp LtdHDFC.BO7.88%
Reliance Industries Ltd Shs DematerialisedRELIANCE.B7.73%
ICICI Bank LtdICICIBANK.5.15%
Hindustan Unilever Ltd500696.BO4.16%
Kotak Mahindra Bank LtdKOTAKBANK.3.56%
Axis Bank Ltd532215.BO2.83%
Bajaj Finance Ltd500034.BO2.63%
Bharti Airtel LtdBHARTIARTL2.52%
Asian Paints Ltd500820.BO2.18%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version