Nyheter

IWD ETF spårar Russell 1000 Value

Publicerad

den

iShares Russell 1000 Value ETF (IWD ETF) spårar ett index över amerikanska aktier med stora och medelstora värden. Indexet väljer bland amerikanska aktier rankade 1-1000 efter börsvärde baserat på 3 stilfaktorer. iShares Russell 1000 Value ETF (IWD ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,19 procent.

IWD Factset Analytics Insight

IWD ger ett rimligt alternativ för exponering med stora värden. IWD:s portfölj väljer sina innehav från Russell 1000, så den når längre ner i lockspektrumet än vi skulle vilja med betydande exponering för midcaps och till och med några small-caps. Fonden gör några blygsamma sektorsspel. Sammantaget är den oerhört populära fonden en rimligt neutral uppfattning om det stora värdet. Vanguards VONV spårar samma index.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för Russell 1000® Value Index (det ”underliggande indexet”), som mäter prestanda för sektorer för stora och medelstora kapitalvärden på den amerikanska aktiemarknaden. Fonden investerar i allmänhet minst 80% av sina tillgångar i komponentpapper i sitt underliggande index och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med komponentpapper i sitt underliggande index (dvs. depåbevis som representerar värdepapper i det underliggande indexet) och kan investera upp till 20% av sina tillgångar i vissa terminer, optioner och swapkontrakt, likvida medel.

Varför IWD?

  1. Exponering mot amerikanska företag som anses vara undervärderade av marknaden i förhållande till jämförbara företag
  2. Riktad tillgång till en specifik kategori av amerikanska aktier
  3. Använd för att vikta din portfölj mot värdepapper

Investeringsmål

IShares Russell 1000 Value ETF försöker spåra investeringsresultaten för ett index som består av amerikanska aktier med large caps och mid caps som uppvisar värdeegenskaper.

Handla IWD

iShares Russell 1000 Value ETF (IWD ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i IWD ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med iShares Russell 1000 Value ETF (IWD ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

TickerNamnSektorVikt (%)
BRKBBERKSHIRE HATHAWAY INC CLASS BFinans2.62
JPMJPMORGAN CHASE & COFinans2.32
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care2.23
UNHUNITEDHEALTH GROUP INCHealth Care1.78
PGPROCTER & GAMBLEDagligvaror1.69
DISWALT DISNEYKommunikation1.49
BACBANK OF AMERICA CORPFinans1.48
CMCSACOMCAST CORP CLASS AKommunikation1.31
PFEPFIZER INCHealth Care1.23
XOMEXXON MOBIL CORPEnergi1.20

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version