Nyheter

IUSM ETF satsar på medellånga amerikanska statsobligationer

Publicerad

den

iShares USD Treasury Bond 7-10yr UCITS ETF (Dist) (IUSM ETF) investerar i statsobligationer med fokus på USA. Obligationernas löptider är mellan 7-10 år. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i USD. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,07 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). iShares USD Treasury Bond 7-10yr UCITS ETF (Dist) är en mycket stor ETF med tillgångar på 3 182 miljoner GBP under förvaltning. IUSM ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför IUSM?

  1. Riktad exponering mot medelfristiga amerikanska statsobligationer
  2. Direktinvestering i statsobligationer
  3. Statsobligationsexponering i ett land

Investeringsmål

Fonden strävar efter att följa utvecklingen av ett index som består av statsobligationer utgivna i US-dollar utgivna av det amerikanska finansdepartementet.

Investeringsstrategi

ICE US Treasury 7-10 Year Index följer amerikanska dollar denominerade statsobligationer utgivna av US Treasury. Tid till förfall: 7-10 år.

Handla IUSM ETF

iShares USD Treasury Bond 7-10yr UCITS ETF (Dist) (IUSM ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURIUSM
Stuttgart Stock ExchangeEURIUSM
Bolsa Mexicana de ValoresMXNIBTMN
Borsa ItalianaEURIBTM
Euronext AmsterdamEURBTMA
London Stock ExchangeUSDIDTM
London Stock ExchangeGBPIBTM
SIX Swiss ExchangeUSDIBTM
XETRAEURIUSM

Största innehav

EmittentVikt (%)
UNITED STATES TREASURY99.94

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version