Nyheter

Investerarna försöker hålla jämna steg med Bitcoin

Publicerad

den

BTCE ökade med 38,9% i december mitt i pågående investerarkram för att hålla jämna steg med tillgångsprisinflationen. Vi ser även hur förändringstakten hos institutionella investerare som offentligt omfamnar Bitcoin accelererar. Den största kraften på marknaderna förblir penningpolitik, vilket påskyndar nedgången av DM-valutor och skapar efterfrågan på bitcoin och BTCE. Det gör det inte lätt för investerarna som försöker hålla jämna steg med Bitcoin.

Utveckling december 2020

Bitcoin-priset varierade mellan högst 28 996 dollar den 31 december till ett minimum av 18 101 dollar den 11 december, en tillväxt på 60,19%.

I slutet av december står Bitcoin Exchange Traded Crypto ETC på 352 miljoner dollar i förvaltat kapital. AUM i USD ökade med 101,35% i december, tillsammans med 49,63% tillväxt i Bitcoin-priset på Bitcoin.

Månadsprestanda för Bitcoin

December*12 månader**
49.63%305.07%

Tidigare resultat är ingen garanti för framtida resultat.

Källa: Bloomberg, HANetf Prestanda baserat på XBT-pris * Siffror i december baserat på 31.11.20 – 31.12.20 ** 12 Månads siffror baserat på 31.12.19 -31.12.20

Det senaste året blev BTCE den snabbast växande börshandlade produkten i Deutsche Borse historia och var den mest omsatta produkten på Xetras ETN-segment. Detta är ett kraftfullt bevis på fördelarna med världens första centralt godkända ETP för en digital tillgång.

I december fortsatte den offentliga omfamningen av bitcoin från större institutioner. Guggenheim, Blackrock, Bridgewater, Massachusetts Mutual, Skybridge, Bernstein och andra investeringar på köpsidan omprövade offentligt sina åsikter mot antagande av bitcoin. Försäljningsföretag som Citigroup nämnde potentiella bokslutsmål 2021 vid slutet av 2021 över 300 000 dollar, eftersom det hittills kryptospråket ”fiat-debasement” blev det vanliga analytikerspråket.

Bitcoin och BTCE utveckling

Totalavkastning NAV hittills (fram till 2012-12-31)

 Bitcoin Exchange Traded Crypto – BTCE*  49.06%168.89%213.16%194.86%194.86%
  Bitcoin**  49.63%170.82%217.00%305.07%305.07%198.84%
  • BTCE startade den 20/08/2020 ** Bitcoin-priset baseras på XBTs dagliga prestanda från Bloomberg.

Prestanda före starten baseras på XBT:s dagliga prestanda från Bloomberg. Tidigare resultat av XBT representerar inte faktiska resultat och ska inte tolkas som en indikation på faktiska eller framtida resultat. Tidigare resultat för XBT är i USD. Tidigare resultat är inte en indikator för framtida resultat och bör inte vara den enda faktor som ska beaktas när du väljer en produkt. Den tillhandahålls endast för illustrativa ändamål. Investerare bör läsa emittentens prospekt (”Prospekt”) innan de investerar och bör hänvisa till avsnittet i Prospektet med rubriken ”Riskfaktorer” för ytterligare information om risker förknippade med en investering i dessa produkter. Källa: Bloomberg / HANetf. Uppgifter per 31/12/20

Industrinyheter

BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) såg ytterligare en uppgång i december med en rally på 49,06% efter 42,08% -vinsten i november och tog 2020 års YTD-vinst till 194,86% sedan lanseringen i mitten av juni 2020.

Globala marknader förblev i ett fast risk-on-läge efter från det amerikanska valet och nyheter om Covid-vaccinationer. Storbritannien blev den första stora utvecklade marknaden för att påbörja vaccinationer och Great Rotation fortsatte att utvecklas till en inhämtning för konjunktur- och värdelager samt teknik och tillväxtaktier.

”Allt-rallyet” fortsatte att återspegla investerarnas växande rädsla för att missa tillgångsprisinflationen som sveper över aktier, råvaror, fickor av fastigheter och andra upplevda tillflyktsorter när köpkraften för hårda valutor fortsatte att minska.

ITI konstaterar att denna försämring av valuta och erosion av välstånd är en bekant EM-dynamik som nu har kommit fast i utvecklade marknader. Vi har tidigare observerat här att en av de största drivkrafterna för varför Bitcoin accelererar så starkt just nu är grundförändringen i den absoluta risken / belöningen för professionella tillgångsfördelare och kapitalförvaltare som nu måste kunna peka på det säkraste mekanism för att få tillgång till bitcoin – motiveringen bakom BTCE. På relativ basis är emellertid risk- / belöningsbeslutet för Bitcoin mycket mindre av en outlier när det betraktas mot Tesla som steg med 8,2 gånger 2020 för att uppnå ett börsvärde som överstiger världens sju största biltillverkare, men ändå med en bråkdel. av deras intäkter.

SPAC, specialförvärvsbolag var ett annat fenomen efter den stora Corona-lågkonjunkturen där även tomma skalföretag handlade upp till svindlande vinster och upplevde ”störande” börsintroduktioner som Airbnb, DoorDash och OZON visade Dotcom-era dynamik.

Dessa marknadsförhållanden påminde många om den efterföljande kollapsen på den framväxande tekniska marknaden 2000-2001, återigen efter ett omtvistat amerikanskt val (Bush-Gore). Men analytikernas resultatutsikter för aktier lyckades betydligt öka under Q4 2020 och minskade däremot en del av pressen på de höga värderingsmultiplarna som utvecklades under norra halvklotets sommar. Argumentet för aktieriskpremier är fortfarande stödjande för aktier och optionerna och futures för Triple Witching i december passerade utan några tecken på den fruktade fondfördelningen av aktier. Denna prisåtgärd på aktier signalerar en fortsättning på förvrängningen för risktillgångar när dollarn fortsätter att minska.

Syn

Vid nuvarande nivåer på cirka 30 000 dollar representerar Bitcoin cirka 5% av värdet på guld över marken. Eftersom Bitcoin är ”bättre på att vara guld än guld” för många investerare med tanke på den lätta tillgängligheten och lägre / noll kostnader för bärande, pekar analytiker på att den relativa procentandelen ökar. Vidare förväntas efterfrågan på tillgångar med knapphet som guld, PGM, jordbruksmark bland annat öka dramatiskt eftersom Federal Reserve, ECB och Japans och Englands banker inte förväntas ändra tack vare de extraordinära penningpolitiska åtgärderna.

ITI förväntar sig att 2021 kommer att se en acceleration av mainstream-antagandet av Bitcoin. Rapporter om att investeringsfonder förvärvade bitcoins i en takt som översteg minearbetet hjälpte Bitcoin att rally från $ 20k till $ 30k. Med en maximal begränsad tillgång på 21 miljoner mynt och en mycket ökad pool av efterfrågan som jagar dem är utsikterna för BTCE fortsatt hausse.

”BTCE hade en otrolig tillväxt under 2020, med värdet av Bitcoin som ökade med nästan 300%. Vår ETP ger till Bitcoin-världen den transparens och det investerarskydd som tillsynsmyndigheter och institutionella investerare kräver, och vi är övertygade om att rallyet i Bitcoin kommer att fortsätta , eftersom dess unika attribut nu är mer attraktiva än någonsin efter de finansiella räddningspaket som regeringarna lanserade som svar på Coronavirus-krisen, och konsekvenserna av dessa. Dessutom, till skillnad från 2017, stöds det nuvarande priset i Bitcoin-priset av både privatpersoner och institutionella investerare, och den infrastruktur som finns idag är mycket starkare än för tre år sedan. ” – Bradley Duke, grundare och VD för ETC Group VD för ETC Group

Produktinformation

BTCetcBitcoin Exchange Traded Crypto (Ticker: BTCE) är en börshandlad kryptovaluta (ETC) som spårar priset på Bitcoin.

ETC stöds 100% fysiskt av Bitcoin, det handlas på Deutsche Börses XETRA och är centralt godkänt och ger investerare ett av de säkraste och mest likvida sätten att få exponering för Bitcoin. Varje enhet i BTCE ger innehavaren ett krav på en fördefinierad mängd Bitcoin.

BTCE utfärdas av ETC Group och marknadsförs och distribueras av HANetf. Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (Ticker: BTCE) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version