Nyheter

Invesco lanserar ETF för solenergiteknik

Publicerad

den

Invesco tillkännagav i fredags lanseringen av en ETF inriktad på globala företag inom solenergiteknik. Invesco Solar Energy UCITS ETF (ISUN ETF) kommer att sträva efter att spåra samma index som US-baserade Invesco Solar ETF-världens första och största solenergiteknik-ETF, med 3,35 miljarder USD förvaltade tillgångar. Denna börshandlade fond kommer även att handlas i GBP med kortnamnet RAYS.

Invesco Solar Energy UCITS ETF, som klassificeras som artikel 8 enligt SFDR, försöker spåra utvecklingen för MAC Global Solar Energy Index, som utvecklats av ledande experter inom solindustrin och som nu administreras och beräknas av S&P Dow Jones Indices.

Hantera klimatförändringar

Gary Buxton, chef för EMEA -ETF: er och indexerade strategier på Invesco, sa: ”Ledare för de stora ekonomierna i världen kanske inte är överens om många saker, men de är eniga i att hantera klimatförändringar. Med målet att nå noll koldioxidutsläpp under de närmaste decennierna innebär planerna från regeringarna i USA, Storbritannien, EU och Kina alla en betydande ökning av deras kapacitet att generera el från förnybar energi. Deras ambitiösa planer blir realistiska när man betraktar ekonomin med solenergi på väg att snart bli den billigaste elen i historien. ”

MAC Global Solar Energy Index fokuserar på att företag får en betydande del av sina intäkter från

(a) att producera solenergiutrustning inklusive spårningssystem, växelriktare, batterier och andra energilagringssystem,

(b) leverera råvaror, komponenter eller tjänster till solproducenter eller utvecklare, eller

(c) installation, utveckling, integration, underhåll eller finansiering av solenergisystem.

Indexet vägs med modifierat marknadsvärde, vilket justerar varje företags vikt baserat på andelen av dess intäkter som härrör från solverksamheter.

Följer lanseringen av G1CE ETF

Denna nya sol -ETF följer lanseringen tidigare i år av Invesco Global Clean Energy UCITS ETF. Invesco anser att dessa ren-energifokuserade ETF: er är viktiga komponenter i sitt åtagande att leverera ansvarsfulla och hållbara lösningar för investerare. Invescos 15-taliga ESG-fokuserade UCITS-ETF: er har ett förvaltat kapital på cirka 3 miljarder dollar.

Richard Asplund, VD på MAC Solar Index, sa: ”Vi har arbetat med Invesco i 13 år och är glada över att de kommer med vårt solindex till investerare i Europa. Vår indexmetodik är utformad för att spåra företagens prestanda globalt inom solenergiindustrin, med diversifierad exponering för all solteknik, hela värdekedjan och tillhörande solutrustning. ”

Chris Mellor, chef för EMEA ETF Equity and Commodity Product Management på Invesco, sa: ”Genom att följa detta index kommer vår ETF att investera i företag globalt i hela värdekedjan för solbranschen men betona dem med betydande intäkter från solrelaterade aktiviteter. Pure-play solföretag kommer att få ökad viktning, medan de som tjänar mindre än en tredjedel av deras totala intäkter från sol-eller eventuellt från fossila bränslen-kommer att tas bort helt. Beståndsdelar måste också uppfylla strikta trösklar för likviditet, omsättning och styrning. ”

Handla ISUN ETF

Invesco Solar Energy UCITS ETF (ISUN ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Detaljer

KortnamnISUN
BörsLSE
ValutaUSD / USD
Ongoing charge (p.a.)0.69%
ReplikeringsmetodFysisk
SFDRArticle 8

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version