Nyheter

Inför lanseringen av Solar Energy UCITS ETF på Londonbörsen

Publicerad

den

Europas första solenergi-ETF, Solar Energy UCITS ETF, (ticker: TANN) kommer att leverera en ren exponering till den snabbt växande globala solindustrin. Ny solkapacitetsinvestering beräknas nå 4,2 biljoner dollar fram till 2050 och sol förväntas vara den största källan till global elkapacitet 2040.

TANN Solar Energy ETF kommer att följa EQM:s globala solenergiindex som uppnått en backtestad avkastning på 211,32% under de senaste 12 månaderna.

TANN är ESG-screenad och förväntas planeras som artikel 8 enligt förordningen om hållbar ekonomi (SFDR).

TANN distribueras på HANetf-plattformen tillsammans med det växande utbudet av tematiska ETF: er och börshandlade kryptovalutor och råvaror

Snabbt växande solindustrin

Lanseringen av Europas första Solar Energy UCITS ETF på HANetf-plattformen kommer att ge möjligheten till en ren exponering för den snabbt växande globala solindustrin eftersom den bygger den största källan till global energikapacitet. Solar Energy UCITS ETF (LSE ticker: TANN) kommer att listas på Londonbörsen i juni och passporteras för försäljning över hela Europa. Inom kort kommer den även att kunna handlas på tyska Xetra.

Solenergi är den snabbast växande källan till ny energikapacitet med prognoser för 4,2 biljoner USD investering i solenergi fram till 2050. Enligt Solar Energy Industries Association är solenergi nu den billigaste nya källan till el i de flesta större länder, och i takt med att kostnaderna fortsätter att minska kommer solenergidriften att underskrida kol- och fossilbränslebaserad kraftproduktion.

Solar Energy ETF kommer att spåra EQM Global Solar Energy Index (SOLARNTR) som är fokuserat på företag som får betydande intäkter från solenergirelaterad affärsverksamhet inklusive tillverkning av solceller, solceller och system; producenter av solenergiproduktion, utrustning och komponenter; leverantörer av installation, utveckling och finansiering av solenergisystem; och / eller tillverkning av soldrivna laddnings- och energilagringssystem. Topp 10 innehav i indexet inkluderar Motech Industries, TSEC Corp, DAQO New Energy Corp, Meyer Burger Technology och United Renewable Energy Co Ltd. ETF kommer att ha en total kostnadskvot på 0,69%.

SOLARNTR-indexets testade prestanda visar att det uppnått 211,32% avkastning under de senaste 12 månaderna. Tidigare resultat är ingen garanti för framtida resultat. När du handlar med ETF är ditt kapital i riskzonen. Källa: EQM-index per 30.04.2021. SOLARNTR Performance 336% från 29.01.2016 till 08.04.21. Backtestning är processen att utvärdera en investeringsstrategi genom att använda den på historisk data för att simulera vad resultatet av en sådan strategi skulle ha varit.

Mer än bara clean tech

Att fokusera på solenergi erbjuder en annan möjlighet än att bara rikta in sig på ren energi och potentiellt starkare avkastning. Företagen kontrolleras för att följa FN: s globala kompaktprinciper plus operativt engagemang inom oljesand, fossila bränslen eller kontroversiella vapen.

Solenergi-ETF – TANN förväntas planeras som artikel 8 enligt förordningen om hållbar ekonomi (SFDR).

Jane Edmondson, grundare av EQM-index, sade: ”Solenergi är både den billigaste nya energikällan i de flesta länder och den snabbast växande källan till ny energikapacitet.

”TANN är det första rena spelet Solar Energy ETF i Europa som erbjuder riktad exponering för detta viktiga tema för ren energi. Det har klassats som en investering enligt artikel 8 enligt förordningen om hållbar ekonomisk information som visar dess miljöegenskaper. ”

”TANN är det första rena spelet Solar Energy ETF i Europa och erbjuder riktad exponering för detta viktiga tema för ren energi. Det har klassats som en investering enligt artikel 8 enligt förordningen om hållbar ekonomisk information som visar dess miljöegenskaper. ”

Hector McNeil, grundare och co-CEO på HANetf, sa: ”Den globala möjligheten att investera i solenergi är mycket spännande för investerare och gör det möjligt för dem att fokusera på en global megatrend i övergången från smutsig energi till ren energi.

”Solar Energy UCITS ETF ’TANN’ ger en mer fokuserad möjlighet än att bara titta på ren energi och är den första rena exponeringen för den globala solenergiindustrin och dess tillväxtmöjligheter som skiljer sig från det bredare investeringsuniverset för ren energi som tar in mer företag och olika tekniker. Det utökar inte bara vårt erbjudande inom det tematiska området utan lägger betydligt till vårt växande utbud av ren & förnybar energi och ESG-ETF: er. ”

”Lanseringen av solenergi-ETF utökar vårt utbud av innovativa ETF:er och ETC: er och är en annan europeisk första som vi är glada att kunna marknadsföra med EQM-index. Vi är väldigt stolta över de många förstegångar som vi har tagit till den europeiska ETF-marknaden, inklusive cloud computing, Emerging Markets e-handel, 5g-infrastruktur och medicinsk cannabis för att nämna några. Vi är inte färdiga här, titta på detta utrymme.

Handla TANN

Det är i dagsläget endast kommunicerat att Solar Energy UCITS ETF, (ticker: TANN) kommer att listas på Londonbörsen. Det gör det möjligt för europeiska investerare att handla denna börshandlade fond genom en mäklare som erbjuder handel på denna marknadsplats, till exempel DEGIRO.

HANetf har emellertid noterat sina övriga ETFer på tyska Xetra och Milanobörsen efter att ha börjat med en notering i London. Om så sker även med BETZ ETF innebär det att det kommer att gå att handla denna ETF genom en svensk nätmäklare som Nordnet eller Avanza. Historiskt sett har detta skett en dryg vecka efter att den initiala listningen skett på London Stock Exchange.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version