Nyheter

Indien, ljuset bland emerging markets

Publicerad

den

Indien, ljuset bland emerging markets Den globala ekonomiska tillväxten väntas ha en avmattning i de stora utvecklingsländerna, de så kallade emerging market. Undantaget är Indien, och de börshandlade fonder som replikerar den indiska aktiemarknaden. Indien fortsätter att vara en av de bästa emering markets så här långt. Under 2014 steg WisdomTree India Earnings Fund (NYSEArca: EPI) med 24,0 procent, iShares India 50 ETF (NasdaqGM: INDY) med 26,9 procent och PowerShares India Portfolio (NYSEArca: PIN) med 25,4 procent.

Den indiska aktiemarknaden kan fortsätta att outperforma resten av världens börser eftersom IMF, International Monetary Fund, ser en enorm tillväxt i Indien. IMF spår att den indiska tillväxten kommer att uppgå till 7,5 procent på årsbasis, en ökning med 1,2 procentenheter från prognosen i januari 2015. Det betyder att Indiens ekonomiska tillväxt är högre än Kinas för första gången sedan 1999.

Tillväxten drivs av de företagsvänliga reformer som införts av premiärministern Narendra Modis regering, vilket har lett till att öka företagens investeringar- Även de lägre energipriserna har bidragit till tillväxten. Om IMF ser med tillförsikt på Indien är valutafonden oroad över utvecklingen i andra viktiga tillväxtekonomier som Ryssland, Brasilien och Sydafrika.

Flera utvecklingsekonomier backade

Under det förra året backade Market Vectors Russia ETF (NYSEArca: RSX) med 14,9 procent, iShares MSCI South Africa ETF (NYSEArca: EZA) med 6,8 procent, och iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ) störtade med 26,4 procent.

IMF förutspår Brasiliens ekonomi kommer att krympa en procent i år på grund av ett ”envist svagt” sentiment i den privata sektorn, korruptionsanklagelser och insatser för att minska de offentliga utgifterna och inflationen, jämfört med förväntningarna på en tillväxt 0,3% i början av året.

IMF har också reviderat ned sina tidigare prognoser om en djupare nedgång i Ryssland, IMF förväntar sig nu en nedgång om 3,8 procent då volatiliteten på oljemarknaderna kvarstår.

Samtidigt har Kina, världens näst största ekonomi, saktar då tidigare överdrifter i fastighetspriser, krediter och investeringar fortsätter att lugna ned sig.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version