Följ oss

Nyheter

IAU ETF följer guldpriset

Publicerad

den

iShares Gold Trust (IAU ETF) spårar guldspotpriset, minus utgifter och skulder, med hjälp av guldtackor som hålls i valv runt om i världen. iShares Gold Trust (IAU ETF) som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,25 procent.

iShares Gold Trust (IAU ETF) spårar guldspotpriset, minus utgifter och skulder, med hjälp av guldtackor som hålls i valv runt om i världen. iShares Gold Trust (IAU ETF) som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,25 procent.

IAU Factset Analytics Insight

IAU är ett effektivt sätt för investerare att hålla fysiskt guld. Fonden tar bort komplexiteten för privata investerare att köpa, transportera, lagra och försäkra fysiskt guld. Med hjälp av en grantortruststruktur är fonden en mycket stabil fond. De underliggande guldtackorna hålls i valv runt om i världen, med en inventeringslista tillgänglig på Emittenternas webbplats. I likhet med sin konkurrent, GLD, bör investerare veta att långsiktiga vinster har anmärkningsvärda skattekostnader, eftersom IAU anses vara ett samlarobjekt.

Fondens dagliga NAV baseras på den dagens LBMA Gold Price PM. Där IAU lyser för köp-och-håll privata investerare är dess lägre handtag och låga kostnadsförhållande. Vid lanseringen motsvarade aktierna i IAU 1/100 av ett uns guld (även om detta kommer att minska med tiden på grund av utgifter). Fonden är ett gediget val för guldinvesterare.

Varför IAU?

  1. Exponering för den dagliga rörelsen av priset på guldtackor
  2. Bekväm, kostnadseffektiv tillgång till fysiskt guld
  3. Använd för att diversifiera din portfölj och skydda mot inflation

Investeringsmål

iShares Gold Trust (”trusten”) strävar efter att generellt återspegla utvecklingen av guldpriset.

iShares Gold Trust är inte ett investeringsbolag registrerat enligt Investment Company Act från 1940 och är därför inte föremål för samma regulatoriska krav som värdepappersfonder eller ETF:er registrerade enligt Investment Company Act från 1940. Trusten är inte en råvarupool för varubyteslagen. Innan du fattar ett investeringsbeslut bör du noga överväga riskfaktorerna och annan information som ingår i prospektet.

Fondsammanfattning

Investeringen strävar efter att generellt återspegla utvecklingen av guldpriset. Trusten strävar efter att återspegla sådan prestation innan betalning av Trustens kostnader och skulder. Det hanteras inte aktivt. Trusten engagerar sig inte i någon verksamhet som är utformad för att erhålla vinst från, eller för att mildra förluster orsakade av, förändringar i guldpriset. Rådgivaren avser att utgöra ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att göra en investering som liknar en investering i guld. En investering i fysiskt guld kräver dyra och ibland komplicerade arrangemang i samband med analys, transport, lagring och försäkring av metallen.

Handla IAU ETF

iShares Gold Trust (IAU ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i KBA ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med iShares Gold Trust (IAU ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i iShares Gold Trust (IAU ETF) . Till IGs ETF Screener.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.