Nyheter

I dag lanserade Virtune sin första börshandlade produkt på Nasdaq Stockholm

Publicerad

den

Virtune, den första reglerade digitala kapitalförvaltaren i Sverige att lansera krypto-ETP på Nasdaq Stockholm, den största börsen i Norden, har tillkännagivit introduktionen av det innovativa kryptokorgindexet ETP. Virtune Crypto Top 10 Index ETP (VIR10) listades måndagen den 15 maj och erbjuder exponering mot upp till 10 ledande kryptovalutor i en enda produkt, banbrytande för kryptoerbjudandet på den nordiska marknaden. Virtune är en registrerad finansiell institution av Finansinspektionen och håller inne ett godkänt EU-basprospekt för utgivning av krypto-ETP i Europa.

ETPen som är 100 procent fysiskt uppbackad av kryptovalutor och helt säkerställd kommer att vara tillgänglig i SEK för de svenska investerarna och i EUR för övriga nordiska investerare. Den unika produkten har 2 ISIN för att tillgodose varje valuta, SEK (SE0020052207) för svenska investerare och EUR (SE0020052215) motsvarande euroinvesterare. ETP har en allokering av kryptovalutor med en maximal vikt på 40 procent per kryptovaluta för att främja diversifiering, vilket ger ett balanserat och diversifierat investeringsalternativ. Vidare är endast kryptovalutor som är godkända av Nasdaq kvalificerade i ETP som lägger till ett extra lager av kvalificering för varje kryptovaluta.

Denna produkt vänder sig till institutionella investerare och erfarna kryptoentusiaster samtidigt som den fungerar som en utmärkt nybörjarprodukt för de som är nybörjare inom kryptoinvesteringar. Produkten kommer att finnas tillgänglig på de största sparplattformarna i Norden, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Denna produkt fyller ett tomrum på den nordiska marknaden, vilket gör att investerare kan konsolidera sina kryptoinvesteringar till en enda produkt som handlas på den reglerade Nasdaq Stockholm-börsen. ETPen kan ägas på ISK (Investeringssparkonto), kapitalförsäkring och depå.

Dessutom innehåller ETP månatlig ombalansering, vilket säkerställer att den förblir uppdaterad och anpassad till nuvarande marknadsförhållanden. Med en diversifierad portfölj kan investerare minska riskerna förknippade med att investera enbart i en enda kryptovaluta. Eftersom kryptomarknaden fortsätter att växa bortom Bitcoin, ger en topp 10-portfölj exponering för 85 procent av marknaden, och fångar dess fulla potential.

Nyckelinformation om produkten:

  • Exponering mot 85 procent av kryptomarknaden i en enda produkt
  • Allokering baserad på börsvärde med ett tak på 40 procent
  • 100 procent fysiskt uppbackad
  • Månatlig ombalansering
  • 1,95 procent avgift

Virtune Crypto Topp 10 Index ETP SEK

  • Handelsvaluta: SEK
  • Första handelsdagen: Måndagen den 15 maj
  • Ticker: VIR10SEK
  • ISIN: SE0020052207

Virtune Crypto Topp 10 Index ETP EUR

  • Handelsvaluta: EUR
  • Första handelsdagen: Måndagen den 15 maj
  • Ticker: VIR10EUR
  • ISIN: SE0020052215

Christopher Kock, VD för Virtune ”Vi är glada över att introducera den första indexkrypterings-ETP någonsin på den nordiska marknaden, särskilt på Nasdaq Stockholm, en av de mest kända börserna. Virtune har erkänt en stark efterfrågan på diversifierade kryptoinvesteringsprodukter i Norden och är stolta över att lansera denna produkt i samarbete med ledande tjänsteleverantörer som Vinter (indexleverantör), Nordic Issuing (emittent), Flow Traders (market maker) och Coinbase (förvaringsinstitut) bland många andra.”

Helena Wedin, chef för ETP Services, Global Trading and Market Services, Nasdaq Stockholm: ”Börshandlade produkter ger tillgång till alternativa investeringar samtidigt som transparensen på en reglerad marknadsplats bibehålls, och vi är mycket glada över att välkomna Virtune som ny emittent av krypto-ETPer på Nasdaq Stockholm”.

Ovanstående är endast information om produktlanseringen och är inte finansiell rådgivning eller en rekommendation att investera i Virtune Crypto Top 10 Index ETP.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version