Nyheter

HSBC avnoterar sin fond med fokus på Fjärran Östern

Publicerad

den

HSBC avnoterar sin fond med fokus på Fjärran Östern eftersom entusiasmen för geografiska produkter avtar. H4ZI blir HSBC AM:s andra geografispecifika nedläggning på tre månader.

HSBC MSCI EM Far East UCITS ETF (H4ZI) stänger den 6 juli efter avnotering från börser dagen innan. Företaget sa att primärmarknadsskapande och inlösen i HMFE kommer att vara möjliga till och med den 4 juli medan ETF:s sista dag för handel på sekundärmarknaden kommer att vara den 30 juni.

HSBC AM:s styrelse har rätt att lösa in alla aktier och avsluta en fond om dess nettotillgångsvärde faller under 50 miljoner USD. I skrivande stund har HMFE tillgångar under förvaltning (AUM) på 23 miljoner dollar, enligt data från ETFLogic.

I ett meddelande till aktieägarna sa företaget: ”Fonden ligger under den tröskeln och därför har styrelseledamöterna beslutat att tvångslösa in aktierna och stänga fonden med verkan från stängningsdatumet.

”När de fattade detta beslut tog styrelseledamöterna också hänsyn till den minskade nivån på investerarnas efterfrågan på fonden och ansåg det osannolikt att fondens nettotillgångar skulle öka tillräckligt mycket i framtiden för att motivera en fortsättning av fonden.”

Investerare kommer att få sina pengar inom 10 arbetsdagar efter ETF:s inlösen, sa HSBC AM. De juridiska och administrativa kostnaderna som är involverade i produktens stängning kommer att bäras av företaget men investerare kommer att absorbera transaktionskostnaderna i samband med att likvidera tillgångar.

H4ZI blir bara det senaste offret av låg efterfrågan från investerare på HSBC AM:s geografiska ETF-sortiment. I mars meddelade HSBC avnoterar sin fond HSBC MSCI South Africa Capped UCITS ETF (H4ZQ) efter att den föll ”under sin ekonomiskt lönsamma storlek” med AUM på 5,3 miljoner dollar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version