Nyheter

HP2A ETF investerar i företag i Stillahavs-Asien som följer Parisavtalet

Publicerad

den

HSBC MSCI AC Asia Pacific ex Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF (HP2A ETF) strävar efter att så nära som möjligt följa avkastningen för MSCI AC Asia Pacific ex Japan Climate Paris Aligned Index (indexet). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet.

Investeringspolicy

Fonden förvaltas aktivt och är inte begränsad av ett jämförelseindex. Under normala marknadsförhållanden kommer fonden att investera minst 90 % av sina tillgångar i högavkastande värdepapperiserade krediter utan investeringsklass, såsom tillgångssäkrade värdepapper, kommersiella inteckningssäkrade värdepapper, lån med säkerheter och bostadslån med säkerhet. De underliggande exponeringarna för dessa tillgångar inkluderar, men är inte begränsade till, bolån, autolån, företagslån, obligationer, kreditkort, studielån och andra fordringar. Fonden kan också investera i andra obligationer utgivna av företag, regeringar, statliga enheter och överstatliga organ över hela världen.

Fonden inkluderar identifiering och analys av ett företags ESG-uppgifter som en integrerad del av investeringsbeslutsprocessen för att minska risken och förbättra returnerar. Fonden kan tillfälligt, om en stor teckning tas emot, investera i kontanter, penningmarknadsinstrument utgivna av stater på utvecklade marknader. Fonden kan investera upp till 10 % i kinesiska obligationer på land som handlas på den kinesiska interbankobligationsmarknaden och upp till 10 % i andra fonder. Fondens primära valutaexponering är mot USD. Se prospektet för en fullständig beskrivning av investeringsmålen och användningen av derivat.

Beskrivning av HSBC MSCI AC Asia Pacific ex Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF

HSBC MSCI AC Asia Pacific ex Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Climate Change, Social/Environmental, Asia Pacific. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). MSCI AC Asia Pacific ex Japan Climate Paris Aligned tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 459 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,25 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). HP2A ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

MSCI AC Asia Pacific ex Japan Climate Paris Aligned-index spårar aktiemarknaderna i tillväxtländerna och de utvecklade länderna i Asien och Stillahavsområdet, exklusive Japan. Indexet syftar till att ge större vikt åt företag som gynnas av omställningen till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp. Dessutom beaktas EU:s direktiv om klimatskydd. Moderindexet är MSCI AC Asia Pacific ex Japan.

Handla HP2A ETF

HSBC MSCI AC Asia Pacific ex Japan Climate Paris Aligned UCITS ETF (HP2A ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext ParisEURHPAJ
XETRAEURHP2A
gettexEURHP2A
Borsa ItalianaEURHPAJ
London Stock ExchangeGBPHPAX
London Stock ExchangeUSDHPAJ

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version