Nyheter

Hos Aktieinvest kan du handla courtagefritt

Publicerad

den

Ja du läste rätt Paretoägda Aktieinvest erbjuder dig som investerare möjligheten att handla courtagefritt på Stockholmsbörsen. Erbjudandet gäller upp till 60 000 kronor, men Aktieinvest har faktiskt en hel del andra saker som är intressanta.

Hos Aktieinvest kan du handla fraktioner av aktier. Det betyder att du kan köpa andelar i aktier. Detta fungerar bra när du vill ha ett långsiktigt sparande i aktier med höga aktiekurser där det kanske inte alltid är lätt att köpa ett antal eller ens en aktie per månad. Ett sådant exempel är Berkshire Hathaway Inc vars A-aktie handlas till över 400 000 USD. Med Aktieinvest kan du lägga upp ett månadssparande och få delar av denna aktie. Säg att du vill investera 4 000 kronor per månad, vilket vi för enkelhets skull säger motsvarar 400 USD så får du varje månad 400/400 000 = 0,001 andelar i Berkshire Hathaway Inc. Givet att kursen håller sig på samma nivå. Går kursen ned så får du fler andelar, går den upp så får du färre.

I dagsläget erbjuder Nordnet och Avanza motsvarande, vilket gör att den som inte redan har konton hos dessa mäklare bör se över detta och skaffa sådana. Det kan nämligen finnas en del fördelar med att ha flera olika mäklare, till exempel så kan det underlätta när det gäller att få en bra tilldelning när det gäller börsintroduktioner.

Lång historik

Aktieinvest startades redan 1965 av Karl-Adam Bonnier som hade tagit till sig en amerikansk idé om att göra det möjligt att köpa enskilda aktier utifrån mindre belopp. En annan idé som fortfarande har stor vikt är att utdelningslikviden som aktieägaren erhåller återinvesteras automatiskt i det utdelande bolaget. Ränta på ränta gör att investerat kapital, i alla fall historiskt sett, vuxit ganska bra. Återinvestera utdelningar är nästan alltid en bra ide om du tänker hålla dina aktier på lång sikt och inte behöver inkomsterna nu.

Fördelen med automatisk återinvestering av utdelningar är att du som aktieägare slipper fundera på detta eller lägga ned tid på det. Aktieinvest hanterar återinvesteringen av utdelningar utan extra kostnad, du kan alltså handla courtagefritt när du återinvesterar utdelningen.

Stark ägare

Den 1 januari 2019 bytte Aktieinvest ägare från Aktiespararna till Pareto Securities AB, en oberoende finansiell aktör som idag är en av de ledande investmentbankerna i Norden.

”Detta inlägg är en annons för Aktieinvest och innehåller annonslänkar.”.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version