Nyheter

Horizon Kinetics lanserar fond som investerar i företag som gynnas av inflationen

Publicerad

den

Den amerikanska kapitalförvaltaren Horizon Kinetics har vadat in på den europeiska ETF-marknaden med lanseringen av en aktiv aktiestrategi för företag som gynnas av inflationen.

Horizon Kinetics Inflation Beneficiaries UCITS ETF (INFBN) kommer att noteras på Euronext Amsterdam med en total kostnadskvot (TER) på 0,85 procent.

Företaget sa att INFBN kommer att spegla sin USA-noterade motsvarighet som har samlat på sig 1,2 miljarder USD tillgångar under förvaltning (AUM) sedan den lanserades i november 2021 efter att ha fått stark efterfrågan från europeiska investerare.

Horizon Kinetics, en självbeskriven kontrarisk investeringsbutik, sa att denna ETF för närvarande består av en portfölj med 44 aktier med hårda tillgångar som är positionerade för att gynnas i en inflationsmiljö.

Strategin bygger på en stark övertygelse om att den globala ekonomin går in i en ny era av ihållande, strukturell inflation på grund av flera faktorer, inklusive kritiska råvarutillgångsunderinvesteringar och ökande statsskulder.

James Davolos, portföljförvaltare på Horizon Kinetics, sade: ”Marknaden fokuserar på cykliska inflationsdrivkrafter som rullar över.

”Men där folk har fel på inflationen är tanken att den skulle vara övergående på grundval av att dessa är engångsfaktorer för efterfrågan medan leveranskedjorna kommer att normaliseras.”

Även om det har funnits tecken på att inflationen kan förbli fastare än väntat, föll det senaste konsumentprisindexet i USA till 6 procent i februari, i linje med marknadens förväntningar.

Han tillade att portföljen är utformad för att erbjuda ”inflationsexponering i hela cykeln” som har potential att frodas i en mängd olika ekonomiska scenarier.

”Vi tror att detta är möjligt eftersom ETF betonar företag som har exponering mot inflationsdrivande underliggande tillgångar, men som ändå inte har hög kapitalintensitet, och därför tjänar en stark avkastning i hela cykeln” sa Davolos.

ETF ger också exponering mot vad vi tror är företag av högsta kvalitet i sektorer som är underrepresenterade i globala aktieindex.”

Aktivt förvaltad syftar denna ETF till att ge diversifiering från index som ”typiskt blir koncentrerade till vissa sektorer över tiden”.

Trots detta sa Davolos att portföljen kommer att ha ett ”långsiktigt” tillvägagångssätt med minst en tre till fem års innehavsperiod.

”Vi skulle inte förvänta oss mycket mer än 15 procent årlig omsättning, förutom en stor förändring av ekonomins natur eller inflation” tillade han.

Det amerikanska företaget förväntar sig att INFBN blir den första av många ETF-lanseringar i Europa. Horizon Kinetics har för närvarande fem strategier i USA inklusive blockchain-utveckling, energi och sanering, medicinsk och SPAC ETFer.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version