Nyheter

HEWW ETF en valutasäkrad börshandlad fond

Publicerad

den

iShares Currency Hedged MSCI Mexico ETF (NYSEArca: HEWW ETF) kommer med en förvaltningskostnad på 0,54 procent. Denna ETF bygger på en annan av iShares ETFer, IShares MSCI Mexico Capped ETF (NYSEArca: EWW) till vilken det har adderats en valutahedge. Denna kommer emellertid i amerikanska dollar vilket gör att en svensk placerare flyttar valutarisken från mexikanska pesos till amerikanska dollar.

HEWW lanserades 1 juli 2015 och erbjuder en plain vanilla exponering för mexikanska aktier med valutasäkring för amerikanska investerare. Fonden innehar specifikt EWW, en marknadsviktad fond för mexikanska företag med marknadsvärde för att tillhandahålla aktieexponeringen, tillsammans med valutaterminskontrakt som används för att hedga mot mexikansk peso-valutarisk. Genom att använda denna säkringsstrategi säljer index MXN-terminskontrakten till en månads terminsränta. En minimal ytterligare risk framåt kan ses, vilket i sin tur borde ge effektiv men inte perfekt säkring. Sammantaget erbjuder HEWW en enkel korg med valutasäkrade mexikanska aktier. Indexet balanseras om kvartalsvis.

Som tillkännagavs i lagstiftningsansökningar den 15 mars 2021 förväntar sig fonden att genomföra vissa ändringar i processen för att fastställa fondens substansvärde den 3 maj 2021. För vissa utländska värdepapper kommer en tredje parts leverantör att tillhandahålla utvärderad, systematisk rättvis värderingsprissättning baserad på rörelsen för en egen multifaktormodell efter att relevanta utländska marknader har stängts. Denna systematiska prissättningsmetod för verkligt värde är utformad för att korrelera priserna på utländska värdepapper efter att de lokala marknaderna stängts till det pris som kan ha rådat vid fondens prissättningstid.

Varför HEWW?

  1. Försök att minska pesos inverkan, relativt den amerikanska dollarn, på din mexikanska tilldelning
  2. Kombinera enkelt HEWW med sin oskyddade version (EWW) för att skräddarsy valutarisken samtidigt som du behåller en konsekvent aktieexponering
  3. Utnyttja skalan för EWW som kan hjälpa till att minimera handelskostnader1

HEWW innehar EWW plus valutaterminer.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten för MSCI Mexico IMI 25/50 100% Hedged to USD Index. Fonden investerar i allmänhet minst 90% av sina tillgångar i komponentpapper (inklusive indirekta placeringar via den underliggande fonden) och andra instrument i det underliggande indexet och i investeringar som har ekonomiska egenskaper som är väsentligen identiska med komponentpapper i den underliggande fonden. index. Indexet består huvudsakligen av aktier som handlas på den mexikanska börsen med valutarisken i värdepappren som ingår i det underliggande indexet som säkras till amerikanska dollar varje månad.

Handla HEWW

iShares Currency Hedged MSCI Mexico ETF (NYSEArca: HEWW ETF) erbjuder exponering mot mexikanska aktier, men är en amerikansk börshandlad fond. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

Innehav

TickerNameSektorVikt (%)
EWWISHARES MSCI MEXICO ETFFinans102.11
MXNMXN/USDCash and/or Derivatives0.04
USDUSD CASHCash and/or Derivatives0.02
MXNMXN/USDCash and/or Derivatives-0.15
MXNMXN/USDCash and/or Derivatives-2.01

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version