Nyheter

Hela telekomsektorn i en enda aktiefond

Publicerad

den

Hela telekomsektorn i en enda aktiefond. Investerarnas preferenser för defensiva, lågbetasektorer i år har lyft telekomaktierna och därmed också de börshandlade fonder som placerar i dessa aktier, såsom Vanguard Telecommunication Services ETF (NYSEArca: VOX) och i iShares U.S. Telecommunications ETF (NYSEArca: IYZ). Även efter det att spekulationerna har intensifieras om att Federal Reserve närmar sig sin första ökning av räntan, kanske så snart som denna månad eller i juli, har VOX visat sig vara stabil. VOX, en av de största och billigaste telekom ETF, har stigit med 9,1% år-to-date. VOX erbjuder hela telekomsektorn i en enda aktiefond

Börshandlade fonder som IYZ gynnas också av att Federal Reserve ännu inte har höjt räntan, detta eftersom telekommunikation är en av de mest räntekänsliga sektorerna på börsen.

Internationella telekom aktier och börshandlade fonder utgör ett alternativ för avkastningssvultna investerare som också funderar på att minska sin exponering mot vad som kan bli en stigande avkastning på amerikanska statspapper. Det temat kan nås med iShares Global Telecom ETF (NYSEArca: IXP).

VOX äger både small caps och mid caps, men är till största delen en big cap investerare. Medianen på börsvärdet på aktierna i de företag som ägs är ett börsvärde på 18,5 miljarder dollar. Portföljen spårar ett av MSCIs index, och två tredjedelar av denna utgör företag inom integrerade telekom.

För närvarande, i en ojämna marknad där de råvarurelaterade sektorerna underpresterar har telekomsektorn setts som en säker hamn för den som sökt avkastning. Telekomtjänster ses av många aktieköpare som en ett av de få områden som kunnat leverera en positiv resultatutveckling.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version